avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate de plata (credite restante)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate de plata (credite restante)

Buna,ma numesc Adrian doresc sa primesc cateva raspunsuri cu privire la 2 credite pe care le am la banci.
In anul 2005 am solicitat un credit de nevoi personale de la banca in val.10000 euro (aprox.33000 ron pe atunci)
In anul 2006 am solicitat un credit de nevoi personale de la alta banca de 25000 franci (aprox 50.000 ron pe atunci)
In acele timpuri lucram si eu si sotia cu venituri aprox de 4000 ron impreuna.Pana in anul 2008 am platit ratele la timp si fara intarzieri mai mari de 10 zile.In dec.2008 am ramas fara servici moment in care am inceput sa raminem restanti la banci......Mentionez faptul ca in 2006 pt creditul de la BP.aveam o rata de aprox.220 franci =450 ron.iar la bcr 170 euro=550 ron.Am expus sumele deoarece vroiam sa intelegeti faptul ca in acel moment aveam rate de aprox 1000 ron care nu ne-au intampinat niciodata probleme de plata............Pe parcursul anilor a crescut si francul si euro intr-un mod rapid incat cele doua rate au ajuns sa depaseasca suma de 1800 ron aproape dublu.Si asa am reusit sa platim ratele pina in 2008 moment in care am ramas fara servici.Sotia castiga aprox 1500 ron in anul 2008.Am fost la ambele banci si am primit esalonari pe perioada de un an cu rate mai mici...aceasta perioada a expirat in anul 2009-2010.Am ramas restant la ambele banci moment in care am plecat si eu si sotia din tara.Am incercat sa luam legatura cu bancile si le-am cerut inca o reesalonare dar acest lucru nu se mai poate.Eu doresc sa platesc datoriile la banci si sa nu am nici o problema dar in acest moment nu am nici un fel de venit....am inteles ca se vor executa silit ambele credite....ce insemna acest aspect dat fiind faptul ca nu suntem in tara si nu cunoastem legea.....mentionez ca nu avem nici un bun imobil pe numele nostru ce repercusiuni vor avea acestea pe viitor......ce se poate intampla din punct de vedere legal....Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: mariuspity , utilizator 10:57, 13 Ianuarie 2012
Daca executorul nu va gaseste bunuri sau venituri, nu va avea ce sa execute.
Multumesc mult pt raspuns doamna avocat.Vreau sa stiu daca se emite titlu executoriu si eu nu sunt acasa adica nu intru in posesia lui ce trebuie sa fac mai departe,trebuie sa ma prezint la tribunal obligatoriu........ce se intampla daca nu voi fi in tara.Aceasta situatie poate avea repecusiuni asupra parintilor mei in cazul in care nu gasesc ce sa execute,acestia avind proprietati pe numele lor.Ce finalitate va avea acest proces daca va exista,ma refer la faptul ca am inteles ca creditele restante se transmit catre firme de recuperare,cu banca nu mai am absolut nimic de discutat?Aceste credite de nevoi personale le-am obtinut de la banci in momentul cind nu eram casatorit,sotia mea acum poate raspunde in fata legii pt mine,poate instanta sa se atinga de veniturile ei din tara sau din stainatate.Daca executorul nu are ce sa execute dupa cum ati spus si d-voastra voi raspunde PENAL pt aceste fapte...?? Multumesc inca o data.Adrian
Nu sunt avocat.
Titlu executoriu au deja, e contractul de imprumut. In baza lui, executorul judecatoresc la care va apela creditorul, va obtine incuviintare de executare silita. Daca nu identifica bunuri, executorul intocmeste un raport ca n-a gasit , il preda creditorului si gata.
Nu raspundeti penal pt ca nu ati obtinut aceste creite prin frauda, ci in baza unor venituri reale la vremea respectiva,, nu aveti bunuri pe care le ascundeti sustragandu-le de la executare.
Datoria e personala, sotia dvs nu are niciun amestec, nu se pot atinge de bunurile si veniturile ei.
Daca parintii nu au girat, nu vor avea de suferit
sa ai grija ca parintii tai sa nu semneze absolut nimic in tot ceea ce va reprezinta ,pt ca pot sa-i convinga sa semneze orice tampenie scornita de-a lor ,dar de fapt sa fie un acord prin care sunt de acord sa plateasca ei ratele in locul vostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la ratele lunare la banca... ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa ma informati,legat de un imprumut facut de mine,la o banca comerciala in Romania,in urma cu trei ani(pe 10 ani).Am achitat tot timpul la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-imposibilitate de plata bu2mel bu2mel Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi raspundeti daca ma puteti ajuta in solutionarea urmatoarei probleme. Sotia a cumparat in anul 2008, prin credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca isty1981 isty1981 Buna ziua, am un credit la banca BRD de aprox. 15000 si un descoperit de cont in jur de 4200 ron. Trei ani la rand am platit lunar rata, insa de un an ... (vezi toată discuția)