avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare- credit pt o terta persoana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare- credit pt o terta persoana

in anul 2008 paronul la care lucram mi-a propus sa ia un credit de 10000 de euro pe numele sotiei mele si ca nu are de gind sa il lase mai mult de citeva luni , in perioada aceea sotia mea era in somaj si nu avea cum sa obtina 10000 euro. mentionez faptul ca patronul meu era si persoana care intocmea dosare de creditare pentru banca de la care urma sa obtina creditul , nu stiu cum a facut dar a fost l banca cu sotia mea si a puso sa semneze si banca ia dat cei 10000 euro. timp de 4 ani ptronul a platit ratele dar de 3 luni nu a mai plati si banca ma tot suna. intrebare mea este daca nu mai plateste si ii fac plangere penala pentru inselaciune pot rezolva ceva ? sau ce posibilitati am ?
mai mentionez faptul ca am si o inregistrare cu telefonul in care recunoaste ca sa folosit de bani
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:56, 25 Septembrie 2012
Ceea ce spuneți e destul de riscant pentru soția D-voastră. Adică, dacă patronul a întocmit niște acte nereale, soția D-voastră este cea care le-a folosit personal și a semnat acel contract de credit. Ar putea fi vorba de uz de fals în sarcina soșiei D-voastră, dacă știa că acele acte sunt „false”.
Pe de altă parte, cum de nu ați stiut că s-au folosit „acte false” pentru obținerea creditului acum 3 ani, și știți doar acum când nu se mai plătesc ratele? Oare nu ați știut și atunci cum a fost obținut acel credit?

Deci, dacă chiar insistați să faceți o plângere penală, ar trebui să consultați un avocat specializat care să vă sfătuiască cu privire la toate aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu banca pentru credit ipotecar Patrick01 Patrick01 Buna seara!Am obtinut in 2007 un credit ipotecar de la banca pentru un spatiu comercial.Mentionez ca spatiul a costat 150000 euro din care 40000au fost banii ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? vali_085 vali_085 Buna ziua! Am un prieten de nationalitate turca care a fost pacalit de patronul firmei la care lucra. Patronul i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la banca ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata (credite restante) adrian_2012 adrian_2012 Buna,ma numesc Adrian doresc sa primesc cateva raspunsuri cu privire la 2 credite pe care le am la banci. In anul 2005 am solicitat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)