avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Intreruperea activitatii la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Intreruperea activitatii la cerere

Buna ziua!
As vrea sa ma interesez ca in perioada intreruperii activitatii la cerere a functionarului public din functie pentru un an se poate desface contractul de munca?
Aceasta intrerupere pe ce motiv se poate cere, cateva exemple daca se poate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:32, 10 Iulie 2011
nu se poate, pentru ca nu aveti cim:)
Este vorba de suspendarea raportului de serviciu la initiativa functionarului public, pentru un inters legitim, in baza art. 95 alin2 din legea 188/1999, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 3 ani. In aceasta perioada, raportul de serviciu nu poate inceta la initiativa angajatorului, ci doar cu acordul fp in cauza.
art. 96 (3) Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii. Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza.
Motive? Pai, lucrul in strainatate, ingrijirea sanatatii, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie ContSters359110 ContSters359110 Este legala si posibila suspendarea pe o perioada de 2 luni din functia publica tinand cont ca sunt functionar public debutant? Mi se poate schimba raportul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare functionar public mira55 mira55 Sant functionar public suspendat din functie din motive personale pentru o perioada de sase luni, perioada care expira la data de09.09.2010. Din partea ... (vezi toată discuția)
Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)