avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Firma

Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi hala este inchiriata si nu primesc cei 10 % .Intrebarea este daca poate sa vanda hala si terenul in absenta mea pt ca de inchiriat l-a putut inchiria fara sa aiba nevoie de semnatura mea.
Cel mai recent răspuns: LadyBlondy , utilizator 12:53, 10 Iulie 2011
De scos din firma nu va poate scoate pentru ca sunteti asociata chiar si cu acele 10 procente. Din profitul firmei trebuie sa va dea si dumneavostra dividende daca e cazul. Dar poate sa va fenteze, sa vanda activele catre alta firma pe care el sa si-o faca singur si sa lase firma in care sunteti si dumneavostra asociata in faliment. Decizia de a vinde toate activele o poate lua chiar si cu hotararea adunarii generale a asociatilor convocata legal, pentru ca are majoritatea.
Firma respectiva nu functioneaza doar ca sa cumparat hala si terenul.Deci sa inteleg ca poate sa faca in asa fel ca eu sa nu capat nimik chiar si la vanzarea halei si a terenului?Adica eu nu trebuie sa semnez ceva la vanzare?Multumesc anticipat .
Scuze dar odata ce s-a cumparat hala si terenul, si s-a facut in continuare acel contract de inchiriere de unde lunar sau poate la alte termene vin bani, taiati facturi care trebuie sa fie inregistrate in contabilitate atunci inseamna ca firma are "ceva activitate". Dumneavostra cred ca va referiti ca nu-si desfasoara obiectul principal de activitate. Ati gandit initial sa luati hala sa o folositi pentru firma, dar daca nu a mers, s-a hotarat s-o inchirieze.
Deci revenind la instrainare, normal adunarea generala a asociatilor poate decide si imputernici administratorul firmei, care presupun ca e asociatul care detine si majoritatea partilor sociale, sa vanda activele. Dar el avand majoritatea, a "decis".
Da, e dureros dar asta e. Dar nu va pierdeti speranta caci banii care iar obtine raman in firma si devin profit(asta daca nu mai sunt alte datorii de platit) si se pot aloca ca dividende. Dar si decizia asta o ia adunarea generala a asociatilor....... in care tot al are majoritatea. Dar pana cand va poate amana fara sa poata repartiza dividende din profit. Pentru ca daca nu va da dumneavostra nici el nu poate ridica banii ca dividende.
Asta e partea legala. El poate baga fosrte usor mana in banii firmei si dupa ce firma se lichideaza, cum el nu mai poate sa aduca la loc banii pentru ca ia cheltuit, mai fai ceva daca poti.
Multumesc pt. ajutor.Deci cum s-ar spune raman tot fara nimic pt ca nu se poate face nimic dupa falimentul firmei.....chiar daca asociatul majoritar are banii...:(( #-o
Scuze ca am revenit ....dar eu daca prin tribunal ii cer cei 10% lunar as avea sanse ?

Alte discuții în legătură

Vanzare active LIVIU_CSY LIVIU_CSY O societate agricola cu 14 asociati vinde o parte din active ( hala gater impreuna cu o suprafata de teren) , in data de 29.05.2011 . s-a facut un proces ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Ridicari numerar din firma pt. nevoi personale ...... MICOLIS MICOLIS Buna seara, Sper din tot sufletul sa ma ajute si pe mine cineva cu o solutie la urmatoarea problema: Un SRL infiintat in septembrie 2006 (fondatori sot si ... (vezi toată discuția)