avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi banesti

lucrez la un s.c. de 10 ani timp in care nu mi s-a acordat concediul legal de odihna ,nici sporurile de toxicitate lucrand in mediu toxic fiind o firma ce are activitate dezinsecii deratizari ,tin sa mentionez ca in afara statului de plata nu am semnat nimic;pot recupera drepturile banesti aferente ? intentionez sa imi dau demisia cu preavizu l legal si al actiona in judecatape administrator!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 9 Iulie 2011
1. De ce ati asteptat 10 ani?
2. Drepturile banesti le puteti cere pe 3 ani in urma, restul sunt prescrise. Va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Faceti o sesizare si la ITM pentru nerespectarea de catre angajator a obligatiilor ce decurg din Codul muncii si contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Munca neplatita.ce pot sa fac? ContSters103149 ContSters103149 Buna ziua. Am lucrat la o firma de paza timp de aproape 2 luni, respectiv luna iunie si iulie.Astazi suntem in data de 11 septembrie si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Sugestie de demisie adelina ced adelina ced Lucrez in cadrul unei firme de 13-14 luni. Initial lucrurile au decurs bine in ciudata comentariilor patronului legate de modul in care imi faceam datoria. ... (vezi toată discuția)