avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 394

pentru o firma care a optat sa fie neplatitoare de tva din 2011,(01.02.2011} se depune declaratia 394 pentru semestrul I 2011?.Numai pentru luna ianuarie sau pentru tot semestru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 14:20, 11 Iulie 2011
Declaratia 394 se depune doar de persoanele juridice inregistrate in scopuri de TVA, care au avut activitate in cursul semestrului 1. Daca in ianuarie ati fost inregistrat ca platitor de TVA depuneti declaratia 394. Ea va fi aferenta lunii ianuarie. dar este ca si obligatie de depunere semestriala.
o mica atentionare,nu se depune decl 394,in schimb se depune decl 392B,de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA ale caror venituri sant inferioare sumei de 35000 euro,asta e pentru tot anul,iar 394 e semestriala,iar atentionarea era de fapt legata de faptul ca esti obligat sa intocmesti jurnale de vanzari si cumparari,e prevazut in norme la codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 se depune pe 0? Carmen91 Carmen91 Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
D 392 b ContSters160319 ContSters160319 Va rog frumos sa-mi comunicati daca un PFA cu activitate comerciala de prestari servicii, cu plata impozitului pe venit in sistem real si ne platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)