avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

buna seara as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj daca am 10 luni si jumatate la o firma si alte doua luni la alta firma . mentionez ca este intrerupere intre cele doua contracte. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 13:50, 10 Iulie 2011
Trebuie sa aveti 12 luni lucrate cu contract de munca in ultimele 24 luni calendaristice, chiar si la angajatori diferiti. Mergeti la somaj si va spun ei ce acte va trebuie la dosar. Va vor da si o hartie cu care sa mergeti la cei doi angajatori. Pentru a castiga timp, trebuie sa depuneti dosarul in max 10 de cand ati intrerupt activitatea pentru a primi somajul de la data intreruperii. Altfel veti primi somajul de cand depuneti actele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
george-neagu, moderator
O completare ar mai fi in legatura cu norma,si anume, cele 12 luni jumatate cumulate in ultimele 24 sa fi fost cu norma intreaga,adica 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie pentru somaj thor2001 thor2001 Buna ziua.Va rog sa-mi precizati daca pot solicita indemnizatia pentru somaj in urmatoarea situatie: am contract de munca pe durata nedeterminata din 2006.In ... (vezi toată discuția)
Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca? Marsman Marsman Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)