avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CIM

Buna seara
Am si eu o problema,un angajat al fimei nu s-a mai prezentat la serviciu de cateva zile,am asteptat sa dea un semn de viata,am sa-i fac o comvocare pe care am sa o trimit prin posta cu comfirmare de primire,daca totusi nu se prezinta la firma sa lamurim situatia,cu ce articol ii se desface contractul de munca,zilele in care a lipsit se pun ca zile lipsa(nu i se platesc),omul si-a efectuat si 11 zile de concediu.Multumesc:rtfm:
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
simavio, utilizator
Cel mai recent răspuns: simavio , utilizator 14:17, 10 Iulie 2011
Il convocati prin scrisoare recomandata sa se prezinte la cercetrea prealabila disicplinara, daca nu se prezinta intocmiti proces verbal si desfaceti CIM ped motiv de abatere disciplinara, respectiv lipsa nejustificatat de la serviciu
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. il constituie art.61 lit.a C.mun. .... aveti grija ca , convocarea sa cuprinda : obiectul, data, ora si locul intrevederii.
Codul muncii spune:
Art. 251
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin.(1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin.(2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa,
Am inteles,multumesc frumos.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim remuspr remuspr Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o opinie în următoarea problemă : Am declanșat procedura cercetării disciplinare asupra unui salariat care ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Ramona1982 Ramona1982 o persoana plecata timp de 30 de zile in delagatie (trimisa de sef) poate fi data afara daca ea nu a mai venit la serviciu dupa acele 30 de zile? lipseste de 2 ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu costel58 costel58 Poate fi considerat ca abuz in serviciu contra intereselor persoanei tinerea unui salariat in suspendare pe perioada cercetarii disciplinare prealabile peste ... (vezi toată discuția)