avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura-titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura-titlu proprietate

Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ar suna cam asa:
Tatal a meu a recuperat niste teren prin reconstituirea dreptului de proprietate in anul 2000, iar tot in acelasi an a facut o procura de vanzare a terenului si tot ce tine de asta. Terenul a fost vandut fara stirea lui de catre mandatar in 2004 pe baza unui duplicat asupra titlului de proprietate avand acelasi numar cu titlul original , dar obtinut in 2004.
Se poate considera procura nula in acest caz daca pe procura este trecut titlul numar abc/2000 iar in contractul de vanzare cumparare se specifica titlul numarul abc/2004?
As putea sa actionez in instanta pe mandatar in baza acestui fapt?
P.S. tatal meu nici nu stia ca terenul a fost vandut pe baza procurii si nu a incasat nici un ban din vanzarea terenului( o suma modica trecuta in ctr. de vanzare-cumparare)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:16, 4 August 2008
procura ramane valabila pana la revocarea ei, in cazul dvs.
ramane sa "discutati" in instanta, asupra banilor proveniti din vanzare.

av. vasilescu .... desi din 2004-2008 au trecut 4 ani....iar termenul de prescriere a unei datorii e de 3 ani - ter. general

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate versus contract vanzare-cumparare LALIROSE LALIROSE In fapt, la data de 21 nov. 2005, numitele X in nume propriu si mandatara a numitei Y au vandut un teren in suprafata de 1.000 mp situat in loc.... , lui Y . ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol tudorane tudorane Buna ziua, Bunicul meu a avut 30 ha teren arabil. La 62 ani a decedat. El a avut 2 fete.Bunica a decedat,precum si o fiica.Nu s-a facut dezbaterea masei ... (vezi toată discuția)
Teren legea 18/1191 mihai09 mihai09 am cumparat de la tatal meu un teren in 1994 undeva in judetul Olt, neintabulat in CF in anul 2002 s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii ... (vezi toată discuția)