avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati !

acum 10 ani am avut un accident de circulatie in care sotul meu a decedat ramanand cu doi copii.aveam un apartament cumparat cu imprumut de la cec si am fost nevoita sa vand sa dau datoria inapoi .cu banii ramasi nu imi ajungeau sa cumpar nimic iar parintii mi-au donat 15mil sa pot cumpara o garsoniera. la notar s-a incheiat un act de donatie in care se specifica ca ma oblig sa-mi ingrijesc parintii .pe tata l-am ingrijit pana adecedat dar mama este o persoana dificila si certareata si nu pot sub nicioforma sa ma ocup de ea. la incheierea actului notarul a spus ca trebuie sa doneze un imobil ca sa puna clauza de intretinere dar la disperare am acceptat sa fie incheiat acel act . acum sunt amenintata ca ma da afara din garsoniera .va rog sa-mi spuneti daca acel act este legal si daca este adevarat ca pot pierde casa avand in vedere ca pe act sunt trecuti propietari si 2copii minori va multumesc
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 23:51, 7 August 2008
nu stiu ce sa zic, depinde de cat de departe va ajunge mama dvs.
teoretic donatia e irevocabila, insa mama dvs. poate demonstra (daca are cum) ca manifestati ingratitudine si acesta este un motiv de revocare.
oricum ingratitudinea va trebui dovedita...daca e o persoana certareata din cauza varstei.... atunci stati linistita.

observ, ca nu numai problema ingratitudinii ar fi ci si cea a clauzei de intretinere, aici puteti dvs. demonstra ca ati manifestat bunavointa, dar mama a refuzat sa fie ingrijita.

av. vasilescu
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Ati facut contract de donatie pentru suma de 15 milioane sau pentru garsoniera??? La ce act va referiti ca este legal sau nu? Cei 2 copii sunt trecuti ca proprietari ai garsonierei? Eu zic sa nu va agitati prea tare.
actul de donatie este ptr suma de 15 mil ,iar cei 2 copii sunt trecuti pe act
Deci parintii v-au donat suma de 15 milioane lei. Cei doi copii sunt trecuti pe actul de donatie nu?
Nu aveti cum sa pierdeti garsoniera. Daca parintii reusesc sa obtina revocarea donatiei trebuie sa le restituiti suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia revocata de contractul de vanzare cumparare ContSters57493 ContSters57493 Poate fi revocata donatia facuta de catre singurul parinte supravietuitor catre unul dintre copii printr-un contract de vanzare cumparare incheiat cu celalalt ... (vezi toată discuția)
Contract habitatie viagera perchiumihaela perchiumihaela buna ziua. soacra mea a vandut un apartament iara pe bani luati a cumparat o casa pe numele ficei si si a sotului ei iar soacra mea este trecuta in act cu ... (vezi toată discuția)
Act vânzare cumpărare poate fi atacată de familie?? Vali197 Vali197 Buna ziua , in urma cu 5 luni părinții au cumpărat un apartament pe numele meu : titularul sunt eu iar la notar am declarat că provenienta banilor ca fiind ... (vezi toată discuția)