avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vânzare cumpărare poate fi atacată de familie??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vânzare cumpărare poate fi atacată de familie??

Buna ziua , in urma cu 5 luni părinții au cumpărat un apartament pe numele meu : titularul sunt eu iar la notar am declarat că provenienta banilor ca fiind familia . In ultimă vreme exista conflicte între noi și sunt amenintat că dacă nu fac tot ce și cum doresc, ei îl vor lua înapoi. Exista sa sa se înfăptuiască acest lucru , în condițiile în care actul de proprietate este un contract de vânzare- cumparare între mine și dezvoltător ,nu un act de donație ? Nu am văzut clauze in contract care sa ii menționeze pe părinți sau orice obligație. Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:21, 29 Decembrie 2019
Nu au cum sa il ia inapoi daca banii nu au fost dati cu imprumut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Sumele de bani avansate de dumneavoastra, cu titlu de pret, au fost obtinuti printr-o donatie.( se specifica provenienta sumelor de bani avansate cu titlu de pret ).

Contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat in forma autentica, ad validitatem, asadar, nu intervine nicio cauza de nulitate .

Contractul perfectat a atras transferul dreptului de proprietate, in mod legal, acesta producand efecte , si in prezent.

Daca, insa, a existat o intelegere verbala, in sensul imprumutului,dupa cum mentioneaza si colega mai sus , acesta poate fi demonstrat prin inscrisuri (contractul de vanzare-cumparare incheiat), martori, interogatorii.


Donatiile sunt revocabile pentru conditiile expres si limitativ prevazute de lege, anume pentru ingratitudine.(ingratitudinea rezida din acte capitale calomnioase, din tentativa de omor a donatarului, ori din alte fapte penale grave ).

Un alt caz de ingratitudine este reprezentat de refuzul de alimente , exprimat fata de donator, de catre donatar.

( asigurarea alimentelor fiind facute in limita bunului donat).


Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O donatie se poate retrage dupa 10 ani adimarius adimarius am donat un apartament unei persoane , iar aceasta la pus gaj sau la vandut. pot sai revoc actul prin care iam donat apartamentul eu lam donat prin donatie ... (vezi toată discuția)
Poate donatorul renunța la dreptul său de a-și revoca donația? Alex_100 Alex_100 Se poate încheia un contract de donație (fără sarcini, și cu scutire de raport) în care să fie adăugată o clauză prin care donatorul renunță la ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie poate fi anulat la cerere? Marian_200 Marian_200 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt proprietar al unui apartament prin contract de donatie intocmit de parinti (era mai ieftin decat contractul ... (vezi toată discuția)