avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,

Va rog daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva care este in masura pentru problema mea.
Este legal sa mie se opreasca tot salariu de pe card?fara sa fiu anuntata in prealabil de acest fapt? Am primit o Instiintare in care este specificat '"precizam ca poprirea a fost infiintata asupra conturilor dvs.bancare deschise ......................., carora li s-au comunicat copii dupa titlurile executorii si acte doveditoare.
Mentionez ca nici macar nu am primit aceasta notificare la timp pt.ca eu nu mai locuiesc la aceasta adresa din martie 2011.

Multumec anticipat,

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 21:17, 10 Iulie 2011
Executorul judecatoresc a procedat la poprire,o sa va retina 1/3 din salariu sau jumatate din salariu-daca sunt mai multi creditori-iar restul vi-l returneaza.
Pe viitor ,pentru a evita astfel de neplaceri,solicitati angajatorului sa luati salariul la firma,semnand statul de plata,dupa retinerile legale.
Buna seara !
Retinerea totala a sumelor de bani reprezentand salariul dvs. este ilegala , notificati unitatea emitatoare a cardului in acest sens . Suma tuturor retinerilor banesti lunare nu poate depasi 1/2 din salariul net . Ar fi de indicat sa verificati si titlurile executorii emise si sa gasiti o varianta amiabila de a stinge datoriile ( care presupun ca sunt ale dvs. ) ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia executorului? pendre pendre Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card. Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot ... (vezi toată discuția)
Cont blocat - poprire betty_dumy betty_dumy Buna ziua , sotul meu are datorii la 3 executori .Acestia i-au blocat conturile care le detine. Sotul ia salariul pe card,asa ca a vorbit cu cei 3 executori ... (vezi toată discuția)
Datorii fisc si amenda administrativa lavin12 lavin12 Buna ziua, Am primit de curand o amenda administrativa in valoare de 1000 ron si din cate imi amintesc si sper sa nu gresesc mai am o valoare de 3000 ron ... (vezi toată discuția)