avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent...legea micii reforme
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent...legea micii reforme

Buna seara!am si eu o intrebare:(daca la primul termen de fond(intr-un dosar pentru detinere de aparatura skimming si aderare la un grup infractional) se recunoaste rechizitoriul asa cum a fost intocmit de catre procurorul de caz,aplicandu-se legea 320/2003 inculpatul mai poate fi pus in libertate?pana atunci cand va ramane definitiv si irevocabil?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214324 , utilizator 01:22, 17 Iulie 2011
nu este singur in dosar.dar,din cate am inteles majoritatea,respectiv 3 din 4 inculpati ar merge ''pe recunoastere''.se afla in arest de 5 luni...cam astea ar fi detaliile
va multumesc!
Daca instanta nu pronunta hotararea de condamnare se poate sa ii puna liberi dar tot la fel ii poate tine arestati pe toti.
Depinde foarte mult de modul in care va proceda instanta, adica daca procesul se termina prin pronuntarea unei hotarari pentru cei care merg pe art 320 ind 1 C.pr. pen.
va multumesc!ne-am judecat in baza art.32 ind 1 c.p.p,iar d-na judecator nu s-a pronuntat,a amanat pentru cateva zile...:(se va intra in vacanta:(oare ce se va intampla?:">este normal sa amane pronuntarea?
Da,se poate amana pronuntarea.Nu conteaza ca este vacanta din moment ce sunt arestati.
Conform disp.art.320 ind.1 c.pr.pen. (trebuia sa va comunice si dl.avocat !) limitele pedepselor vor fi reduse cu 1/3 pentru persoanele care au recunoscut faptele.
Chiar daca este vacanta judecatoreasca ,dosarele penale cu arestati se judeca , deci la data promisa , se va da pronuntarea.

Alte discuții în legătură

Iccj inca nu a publicat o practica judiciara pe coduri CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Din ce motiv ICCJ nu a publicat inca practica sa cu privire la aplicarea legii? Oare nu s-a pronuntat nicio solutie pana astazi? (vezi toată discuția)
320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Art 320 ind 1 apel marcusel marcusel buna ziua, multumesc tuturor ce ma pot ajuta. Am un prieten ce a fost arestat in 2011 pentru furt calificat, iar la recursul arestarii preventive sa dispus ... (vezi toată discuția)