Am un teren dobandit prin contract de donatie de la mama mea , impreuna cu fostul meu sot am construit o casa in care el sta si in momentul de fata. Terenul are 1300 mp pe care el l-a folosit de cand am divortat din 2006. De un an si ... ne judecam pentru casa dar fara teren pentru ca terenul nu formeaza obiectul partajului si acum vreau sa impart terenul adica sai las cale de acces si pe restul terenului sa construiesc sau sa-l vand nu m-am hotarat inca dar important e ca vreau sa fac un gard care sa imparta terenul in doua. Am nevoie de ceva autorizatii sau acte ? Cati mp de teren trebuie sa las pentru acces la imobil ?Si inca ceva, pot sa cer chirie pentru folosirea terenului in toti acesti ani???
chirie numai de la deschiderea procesului incoace. puteti primi casa in natura urmand sa-l despagubiti pt diferenta. pe numele cui apare autorizatia de constructie? donatia este exclusiv pe numele dvs? depinde ce acte aveti. oricum daca ii va ramane casa, va beneficia de un drept de servitute instituit de instanta pe care nu-l puteti nega. orice teren grevat de servituti este vandabil la un pret mai mic. oricum ii veti vinde probabil terenul de sub casa la pretul grilei notarilor publici cf zonei.
puteti pretinde la efectuarea expertizei lipsa de folosinta a casei precum si a terenului. pt asta se va stabili un tarif lunar...ca o chirie sa zicem. oricum aveti o situatie delicata si insuficient descrisa.
Da donatia este exclusiv pe numele meu , autorizatia de constructie tot pe numele meu. Casa sper ca imi va ramane mie bineinteles ii platesc despagubire sulta ce o fi. Problema e ce fac pana se termina partajul ca se lungeste ...... adica daca pot sa impart terenul in doua ??? La efectuarea expertizei casei s-a scris ca casa nu e partajabil in natura adica nu se poate locui doua familii si atunci sa inteleg ca pot sa cer "chirie" si pe casa pentru lipsa de folosinta ????
Servituti
nicolae52
Buna ziua,
Locuiesc intr-o casa pe care am cumparat-o conform legii 10.Casa este situata in fundul curtii . La ciumparare am putut cumpara doar casa si ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute
Florin...
Buna ziua.
In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)