avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice - situatii concrete
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice - situatii concrete

O autoritate contractanta ( AC) initiaza procedura "cererii de oferta", chiar daca valoarea totala a produselor pe care doreste sa le achizitioneze este mai mica de 10.000 euro. AC incheie contractul de furnizare de produse cu B. Pe parcursul derularii contractului AC solicita de la B, cu care a incheiat contractul de achizitie publica, si alte produse, in afara celor cuprinse in anexa la contract, facand totusi referire la contractul incheiat. Produsele ii sunt livrate, ii sunt emise facturi pe care le plateste, chiar daca unele produse au preturi mai mari decat cele stipulate in contract.
:"> Intrebare:
A. Credeti ca nu s-a respectat contractul ? sau
B. Produsele achizitionate, care nu se regasesc in anexa la contract, reprezinta o achizitie directa?;)
Cel mai recent răspuns: nicoleta1234 , utilizator 11:07, 22 Octombrie 2008
reaspuns pentru madadavi

Daca ce doriti sa achizitionati anul acesta nu depaseste 10000 euro (fara TVA) nu ar trebui sa intrati in licitatie. Nu conteaza ce ati cumparat anul trecut (pentru acel echipament licitatia s-a incheiat). Practic doriti un alt echipament (ca si cum ati inlocui o parte a unui aparat mai vechi).

Etapele de urmat:

pentru licitatie publica (achizitie publica) :
- intocmirea caietului de sarcini
- publicarea pe SEAP la cadul corespunzator

faca licitatie publica (achizitie directa)
- minim 3 oferte de la diferite firme
- memoriu justificativ pentru firma castigatoare (sa fie la dosar pentru un eventual control)
- incheierea contractului

Acesta este parerea mea
multumesc floris2000 pentru raspuns!

Ceea ce doresc sa achizitionez anul acesta are o valoare mult mai mare de 10000 euro.
Cineva mi-a sugerat negociere directa sau achizitie din sursa unica, dar sincer nu stiu ce inseamna si nici de unde sa incep.
deci sunt 3 posibilitati:
1. licitati publica - forma legala dar greoaie, oricum e cea mai sigura.
2. negocierea directa cu firma de la care doriti sa achizitionati. Am avut si eu o situatie asemanatoare si a mers. Totul depinde de firma distribuitoare care, teoretic vorbind, are tot interesul sa luati produsul de la ei fara a intra in licitatie publica. Totusi daca spuneti ca suma depaseste cu mult 10000 euro cred ca e greu, aproape imposibil. Totusi merita incercat. Poate puteti lua pe componente (daca echipamentul va permite).
3. achizitie din sursa unica - eu nu stiu nimic de aceasta posibilitate. Poate altcineva va poate furniza detalii.

Bafta !
ally.emilly a scris:

O autoritate contractanta ( AC) initiaza procedura "cererii de oferta", chiar daca valoarea totala a produselor pe care doreste sa le achizitioneze este mai mica de 10.000 euro. AC incheie contractul de furnizare de produse cu B. Pe parcursul derularii contractului AC solicita de la B, cu care a incheiat contractul de achizitie publica, si alte produse, in afara celor cuprinse in anexa la contract, facand totusi referire la contractul incheiat. Produsele ii sunt livrate, ii sunt emise facturi pe care le plateste, chiar daca unele produse au preturi mai mari decat cele stipulate in contract.
:"> Intrebare:
A. Credeti ca nu s-a respectat contractul ? sau
B. Produsele achizitionate, care nu se regasesc in anexa la contract, reprezinta o achizitie directa?;)

Raspuns.Trebuie incheiat un aditional la contract si schimbata si anexa cu produsele ce se vor achizitiona.
In general nu va fi incalcare a legii daca in loc de CD se iau DVD , etc..produse asemanatoare cu conditia de a se incadra toata val. achizitiei cu cea din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica alimente gradinite beatrice3108 beatrice3108 Sunt administrator al unei gradinite cu program prelungit.In urma licitatiei pentru furnizare alimente,contractul a fost atribuit unei societati. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa de la o firma neplatitoare de tva cameliapstl cameliapstl buna ziua am si eu o mare nelamurire exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a ... (vezi toată discuția)
Achiziþii publice, procedura :achiziþia directã kyra kyra Vă rog să mă lămuriţi, ca în cazul în care aplicăm procedura de achiziţie directă, ce fel de acte justificate trebuie să conţină dosarul de ... (vezi toată discuția)