Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →
freeelis a scris:
Da, se vor completa si suspendarile c.i.m. aflate la data de 01.08.2011 .... se pare ca nu exista niciun termen pentru a se completa si transmite aceste suspendari , asa cum s-a prevazut pentru salariu.
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.
Intrucat firma noastra este inchisa in perioada 01-22.08.2011, nu ma pot ocupa de actualizarea datelor in noua versiune de revisal. Ma intreb care sunt riscurile daca fac actualizarea datelor la intoarcerea din concediu...ma refer la transmiterea registrului in noua forma la ITM...
Am inteles ca pentru salarii am timp 90 de zile...pentru suspendari nu am prea inteles, iar restul datelor raman aceleasi..
Dupa actualizarea codurilor cor a incercat cineva verificarea prin reges?
Imi cer scuze ca insist pe acest subiect dar tot imi sunt neclare 3 chestii:
1. Cum sa ma inregistrez ca si operator de date, exista o procedura standard (ce acte, unde?) sau trec acest lucru in contract de colaborare?
2. Ca sa respect termenul de 3 zile de la data contractarii (conform ordinului 1918) care a aparut oficial in 25 iulie, sa inchei un nou contract de colaborare si sa ma inregistrez in 3 zile de la data incheierii? e ok?
3. Da, sunt prestator PF nu PFA. Deci nu am CUI. Inseamna ca depun copie dupa BI/CI? adica CNP tine loc de CUI?
Daca pt perioada de la 1aug pana la data revenirii dvs din concediu, nu are loc nici-o modificare de date (salarii, suspendari, reveniri din suspendari, lichidari), atunci veti putea completa aplicatia la revenirea din concediu.
Pentru salariile la 1 august aveti acel termen de 90 de zile in care va incadrati, iar deocamdata, pentru introducerea suspendarile care erau in vigoare la data de 1 august, nu este reglementat un termen, astfel ca in oinia mea, introducerea si transmiterea lor dupa ce reveniti din concediu nu poate fi amendabila.
dar durata timpului de munca si repartizarea acestuia ce termen au?cand se prezuma ca angajatorul a luat cunostinta de aplicatie...