avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

2. Daca angajatorul externalizeaza seriviul de completare si transmitere a REVISAL-ului, atunci va depune la ITM o adresa care va contine:
- denumirea prestatorului
- copie CUI prestator
- dovada inregistrarii prestatorului ca operator de adte cu caracter personal
- data la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului

Si daca prestatorul este PF:
- CUI = CNP?
- ce inseamna dovada inregistrarii prestatorului ca operator de adte cu caracter personal?...(pe site-ul discutat pe forum nu trebuie sa te inregistrezi la ei)
- data contractarii inseamna data contract care trebuie depus la ITM in 3 zile?
Dar daca exista un contract din 2009?
Cred ca este vorba despre PFA , cu toate ca legea nu face distinctie intre persoana fizica si persoana juridica ca prestator de asemenea servicii.

Numai cei care completeaza si transmit Revisalul pentru alte persoane trebuie sa se inregistreze ca operator de date cu caracter personal.

Daca contractul exista din 2009 , atunci treceti aceasta data si vet depune actele imediat dupa intrarea in vigoare a Ordinului nr.1918/2011.
Imi cer scuze ca insist pe acest subiect dar tot imi sunt neclare 3 chestii:
1. Cum sa ma inregistrez ca si operator de date, exista o procedura standard (ce acte, unde?) sau trec acest lucru in contract de colaborare?
2. Ca sa respect termenul de 3 zile de la data contractarii (conform ordinului 1918) care a aparut oficial in 25 iulie, sa inchei un nou contract de colaborare si sa ma inregistrez in 3 zile de la data incheierii? e ok?
3. Da, sunt prestator PF nu PFA. Deci nu am CUI. Inseamna ca depun copie dupa BI/CI? adica CNP tine loc de CUI?
anca55 a scris:

Imi cer scuze ca insist pe acest subiect dar tot imi sunt neclare 3 chestii:
1. Cum sa ma inregistrez ca si operator de date, exista o procedura standard (ce acte, unde?) sau trec acest lucru in contract de colaborare?
2. Ca sa respect termenul de 3 zile de la data contractarii (conform ordinului 1918) care a aparut oficial in 25 iulie, sa inchei un nou contract de colaborare si sa ma inregistrez in 3 zile de la data incheierii? e ok?
3. Da, sunt prestator PF nu PFA. Deci nu am CUI. Inseamna ca depun copie dupa BI/CI? adica CNP tine loc de CUI?

trebuie sa faca contract de munca, e munca la negru nu ati citit codul muncii?

[ link extern ]

Operatorii sunt scutiti de obligatia de notificare catre Autoritatea de supraveghere numai pentru prelucrarea datelor angajatilor in vederea indeplinirii unor obligatii legale, conform prevederilor Deciziei nr. 90/2006 emisa de presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal privind cazurile in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal.
In acelasi timp, precizam ca operatorii care prelucreaza datele cu caracter personal ale angajatilor in scopul stabilit de Hotararea de Guvern nr. 500/2011 au obligatia de a notifica Autoritatea de supraveghere celelalte prelucrari de date cu caracter personal efectuate de societatile respective, ce nu se incadreaza in situatiile de exceptie de la obligatia notificarii, stabilite de Autoritatea de Supraveghere prin deciziile 90/2006 si 100/2007, cum ar fi prelucrarile de date personale efectuate in scop de: selectie si plasare forta de munca, tranzactii imobiliare, servicii hoteliere si de turism, monitorizarea/securitatea persoanelor, spatiilor si sau bunurilor publice/private (supraveghere video), servicii de asigurari si reasigurari, marketing direct si altele.

codul caen 7810 selectie si plasare forta de munca si aveti nevoie de atestat inspectia muncii (vindeti forta de munca/salariat=marfa pe piata )

codul caen 7830 este strict salarizare fara recrutare, interviu
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ovidiu7676, utilizator
freeelis a scris:

1. Daca persoana desemnata de catre angajator este salariata acestuia , in acest caz se va emite numai o decizie de numire a acelei persoane ... in acest caz, nu se depune nimic la ITM.

2. Daca angajatorul externalizeaza seriviul de completare si transmitere a REVISAL-ului, atunci va depune la ITM o adresa care va contine:
- denumirea prestatorului
- copie CUI prestator
- dovada inregistrarii prestatorului ca operator de adte cu caracter personal
- data la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului

Deci,daca inteleg bine ca firma de contabilitate ar trebui sa ma inregistrez la itm urmand punctul 2 expus de freelis,pentru a putea transmite revisal-ul pentru clientii firmei sau firmele respective sa angajeze in inspector personal cu 2 ore si sa- numeasca prin decizie pentru transmiterea revisal. Corect sau gresesc?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)