avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Patru intrebari daca nu e cu suparare:">:

1.Se poate intra in concediu de crestere copil in locul sotiei care a efectuat deja un an si sase luni din concediul legal de 2 ani?
Mentionez ca ne aflam sub incidenta legii vechi de acordare a concediului de crestere copil, scumpul meu s-a nascut in 2010. Am avut venituri in cele 12 luni anterioare nasterii copilului si lucrez si in prezent la aceeasi firma ca si atunci.

2.O alta intrebare: Poate angajatorul sa imi refuze cererea mea de a intra in acest concediu de crestere copil?

3. Din momentul in care am anuntat ca voi pleca in concediu ei ma pot cocedia?Mentionez ca o sa anunt compania la care lucrez aproximativ cu 2 saptamani inainte de a intra in concediu de crestere copil.

4.Se poate considera un mail trmis catre departamentul HR ca fiind o cerere scrisa de solicitare concediu de crestere copil?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
david10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:40, 12 Iulie 2011
1. OUG 148/2005 permite sa intrati in CCC in locul sotiei. Luati legatura si cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale sa vedeti si puinctul de vedere al institutiei care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
2. Cererea pentru CCC este o simpla formalitate ceruta de lege iar angajatorul nu o poate refuza.
3. Concedierea dvs. ar insemna o perioada mai lunga de timp asa ca nu o sa o pota face. Faceti cererea de intrare in CCC cu mai putine zile inainte, nu cu doua saptamani.
4. Cel mai sigur ar fi o cerere scrisa si semnata de dvs. si predata personal la secretariatul angajatorului unde sa primiti si numar de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil bex4uu bex4uu Buna ziua. Sotul meu intra in concediu de ingrijire a copilului,a fost la DGSPAC sector 6 si i-au spus ca dupa 43 de zile de nasterea copilului sa aduca ... (vezi toată discuția)
Poate scapa de disponibilizare daca intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Gabriella83 Gabriella83 Suntem disperati!!!Avem doi copii,rata la casa iar sotul urmeaza sa fie disponibilizat fara drept de a da examen.Eu sunt in concediu de crestere si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil iolanda2015 iolanda2015 Buna ziua.va rog sa imi spuneți cum este corect:sotia este in Ccc iar tatal copilului nu doreste sa beneficieze de 1 luna CCC....soția poate sta acasa ultima ... (vezi toată discuția)