avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua.va rog sa imi spuneți cum este corect:sotia este in Ccc iar tatal copilului nu doreste sa beneficieze de 1 luna CCC....soția poate sta acasa ultima luna fara salar sau merge la serviciu mai repede cu 1 luna? Cu cat timp inainte se depune cererea pt revenirea la locul de munca? Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 27 Ianuarie 2016
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC) se reduce CCCal mamei cu o luna de zile.

2. In aceasta luna de zile mama poate relua activitatea sau poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului.

3. In cazul in care reia activitatea face cerere catre angajator cu vreo doua saptamani inainte.

4. In cazul concediului fara plata face cerere tot catre angajator si apoi anunta la AJPIS, in scris, pentru a i se plati contribuitia la sanatate pe acesta luna (adauga o copie dupa cererea de concediu fara plata aprobata de angajator sau o adeverinta ca este in concediu fara plata pentrui cresterea copilului pama la varsta de 2 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil tampau gabriela tampau gabriela O salariata se afla in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani .Copilul implineste 2 ani pe data de 27.09.2014 . Cum putem proceda pentru a fi corect si cel ... (vezi toată discuția)