avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu sotia si copilul plecati in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu sotia si copilul plecati in italia

am o intrebare ,sper sa ma ajute cineva....casatorit de 11 ani despartit de 3ani,ea si fetita de 10 ani stau in italia de 1an,suntem de acord cu divortul ambii ,nu avem nimic de impartit,ea a venit in iulie anul asta si pleaca in august,e vacanta judecatoreasca,apoi mai vine la anul ca are un servici si stiti cum este...daca bag cererea de divort fara sotie si copil se poate?judecatorul vrea sa vada fetita sau te trimite la autoritatea tutelara etc....asa in lipsa lor cum se procedeaza?mentionez ca nu pot venii la nici o infatisare{ele sotia si fica}
incercati prin procedura medierii.

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă.
(2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al
copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz e divort - un copil minor diana2202 diana2202 Buna ziua, as avea o intrebare, o prietena are o fetita de 2 ani si locuieste in Italia impreuna cu sotul ei(ambii romani). Ideea e ca nu se mai inteleg si ea ... (vezi toată discuția)
Pentru divort iulik800 iulik800 buna ziua,prima infatisare la divort este in noiembrie,eu muncesc in italia si as dori sa stiu daca in perioada in care raman in tara langa copil se poate face ... (vezi toată discuția)
Dreptul de schimbare de domiciliu al minorului DADY4KIDS DADY4KIDS buna seara.sunt un tata a 4 copii de 10,11.13 si 15 ani. suntem despartiti in fapt din 2013 iar minorul cu buletin figureaza pe adresa mea.real am locuit ... (vezi toată discuția)