avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plafonul maxim al suprafetei de teren ce poate fi in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plafonul maxim al suprafetei de teren ce poate fi in proprietatea unei persoane fizice

Legislatia prevede un plafonul maxim al suprafetei de teren ce poate fi in proprietatea unei persoane fizice sau juridice? Daca da puteti, va rog, sa-mi precizati actul normativ? Multumesc
nu exista o astfel de prevedere. fiecare are cat poate, cat a cumparat , cat a dobandit, pt cat poate plati impozit..
nu exista o asfel de prevedere, valoarea propietatilor este nelimitata
Cu cat mai mult, cu atat mai bine, dar atentie la plata impozitului, sa nu-l uitati.
D-le Catalin B. VA ROG , daca voiti , sa exemplificati textul legal prin care se stipuleaza " valoarea proprietatilor este nelimitata " !
comentati ,daca doriti , interpretarea art.8 ind.2 ... " dar nu mai mult de 50 de ha ..."
Consider ca este limitat dreptul de a detine in proprietate ,mai mult de 50 ha .
In timp s-a emis alta lege ?
va multumesc. taur36
LEGE nr.1 din 11 ianuarie 2000
Art. 15. - (1) Persoanelor fizice prevăzute la art. 37 şi 38 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cărora li s-a stabilit calitatea de acţionar, persoanelor fizice cărora li s-au stabilit drepturi la institutele şi staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, la regiile autonome şi la societăţile naţionale cu profil agricol, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/1992, precum şi persoanelor fizice care au calitatea de locator, conform art. 25 din Legea arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, li se reconstituie dreptul de proprietate pentru terenurile agricole şi pentru diferenţa dintre suprafaţa de 10 ha şi cea avută în proprietate, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat.

(2) Persoanelor prevăzute la alin. (1) li se aplică dispoziţiile art. 8 din prezenta lege, numai dacă li s-a reconstituit prin hotărâre a comisiei judeţene dreptul de proprietate pentru diferenţa de peste 10 ha de proprietar deposedat, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat.

Art. 16. - (1) Persoanelor prevăzute la art. 39 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, ale căror terenuri agricole au fost trecute în proprietatea statului prin efectul Decretului nr.83/1949 şi al oricăror acte normative de expropriere, sau, după caz, moştenitorilor acestora li se reconstituie dreptul de proprietate în natură, în limita suprafeţei de teren trecute în proprietatea statului, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat, din suprafeţele de teren aflate în patrimoniul societăţilor comerciale pe acţiuni cu profil agricol sau al altor societăţi comerciale care au în patrimoniu terenuri agricole ori, după caz, aflate în administrarea regiilor autonome şi a societăţilor naţionale cu profil agricol, care îşi au sediul în localitatea sau în localităţile în care s-a aflat terenul agricol trecut în proprietatea statului.

(2) În cazul în care terenurile agricole care fac obiectul reconstituirii dreptului de proprietate se află în administrarea institutelor şi staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă, restituirea în natură se face din suprafeţele de teren agricol care vor fi delimitate pentru producţie din terenurile proprietate privată a statului, prin hotărâre a Guvernului.

Art. 17. - În toate cazurile în care în patrimoniul unităţilor prevăzute la art. 15 şi 16 din prezenta lege nu există suprafeţe de teren agricol pentru restituirea integrală a proprietăţii, se vor acorda despăgubiri pentru diferenţa de teren neretrocedată.

Nota: este extrem de urat sa spui cuiva care incearca sa va ajute sa se abtina, acesta este un forum public in care ati primit raspunsuri corecte asa ca va rog sa va retractati afirmatiile

Orice persoana poate cumpara daca poate tot terenul din România, nu exista o limitare legala cu privire la suprafata de teren care poate fi detinuta de o persoana.
Cele 50 de h sunt limita care poate fi retrocedata, peste aceasta suprafata se despagubeste in actiuni la FP sau in bani.

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata maxima ce poate fi reconstituita Anna63 Anna63 Buna seara ! Va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de hectare de teren agricol si forestier care poate fi reconstituit. in acest moment conform ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)
Restituire teren arabil/padure MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si ... (vezi toată discuția)