avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum trebuie recuperati banii incasati in avans pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum trebuie recuperati banii incasati in avans pentru concediul de odihna in cazul demisiei

Am luat in martie, aprilie, concediul de odihna iar in iulie mi-am facut incetarea. E normal sa ma puna sa aduc de acasa tot brutul ce l-am incasat in plus ? Cotele unitatii si ale salariatului nu se recupereaza de la stat? nu se emit declaratii rectificative?
Cel mai recent răspuns: oana211 , utilizator 13:35, 12 Iulie 2011
Da, este normal ca la incetarea contractului individual de munca sa se recalculeze numarul de zile de concediu de odihna,acest numar fiind proportional cu numarul de zile lucrate de la inceputul anului si pana la data incetarii contractului.Daca nu ati fi efectuat concediul de odihna anterior incetarii contractului de munca , angajatorul era obligat sa va plateasca zilele de concediu neefectuat, dar aceasta situatie nu deranjeaza nici un salariat. Cand incheiem un contract trebuie sa retinem si obligatiile ce ne revin.Legat de suma care trebuie sa o restituiti, neavand date concrete, nu pot spune daca este corect sau nu calculata, dar sumele necuvenite trebuiesc restituite.
As dori sa stiu cum se va face aceasta efectiv.Cum va fi inregistrata aceasta suma in statul de plata. Pe brut am de restituit 500ron.Luna iulie am mai lucrat 15 zile si am un brut de 400 ron .o sa incasez brutul asta de 400 si dau cu chitanta 500? Nu trebuie facuta declaratie rectificativa pentru toate contributiile individuale platite de mine? Iar cheltuielile unitatii trebuie sa le suport tot eu?la astia 500 ron se adauga cotele ce le plateste angajatorul? Nu e mai corect sa se faca un fel de compensare sau nu stiu cum sa zic intre brutul din iulie si suma ce o am de plata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Co necuvenit ani355 ani355 Buna ziua, Un salariat care pleaca din societate a efectuat si primit banii pentru concediul de odihna conform planificarii. La momentul incetarii ... (vezi toată discuția)
Exemplu de calcul pentru zilele de concediu neefectuate anul trecut si cele din anul curent Cris-T Cris-T Buna ziua! In urma unei restructurari de posturi mi sa dispus incetarea contractului individual de munca la data de 22 apr 2013. Va rog sa ma ajutati in doua ... (vezi toată discuția)