avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Stimati domni,

Am avut contract de munca pe perioada determinata de 10 luni în şcoala generala ca profesor necalificat (menţionez ca am o facultate de superior). Contractul mea va expira în această lună (iulie 16). La august voi merge la concurs de suplinire şi sper că în septembrie voi lucra din nou. Deci, nu vreau să întrerupere de carnetul de muncă şi vreau să devin şomer pe perioada două luni. Am căutat unui loc de muncă dar nu am găsit pentru că nu mă contractează de 2 luni.

Dacă eu nu voi fi lucrat în următoarele 2 luni, carnetul de muncă va fi discontinuu şi în septembrie voi lucra până la iulie (în anul 2012), atunci în anul următor voi benificia de somaj?
Vă mulţumesc anticipant!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 12 Iulie 2011
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj oricand veti indeplini conditiile legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj (lucrate cu CIM).
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatia de somaj? Alex_Mari Alex_Mari Vreau sa stiu si eu daca pot benificia de ajutorul de somaj, avand in vedere ca la ultimul loc de munca am lucrat 2 luni iar la precendentul (care a fost si ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? Berescu Laura Berescu Laura Buna ziua!am o intrebare daca in 2011 am terminat facultatea, in iulie, si in august m-am angajat, am lucrate 6 luni am dreptul la somaj? si daca vrei sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies in somaj din invatamant? alexgorea alexgorea Sunt profesor si anul acesta trebuie sa-mi intrerup munca. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot sa ies eu de buna voi in somaj? Nu sunt titular pe post deci am ... (vezi toată discuția)