avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... REPUNERE PE ROL CERERE DE DIVORT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

REPUNERE PE ROL CERERE DE DIVORT

Din cauza unor probleme nu m-am prezentat la a doua infatisare la divort,acesta din urma s-a suspendat.Cum pot sa repun cererea de divort pe rol si cum se procedeaza?Atunci cand trebuia sa ma prezint ,urma sa vin cu martor si cu dovada domiciliului sotului ,intrebarea mea este daca se reia din acel punct divortul.Sotul nu se prezinta la divort si nu mai vrea nici copilul dar nici nu vrea sa contribuie material la cresterea acestuia din acest motiv a renuntat la contractul de munca , acum lucreaza fara acte. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Faceti o cerere de repunere pe rol a dosarului.
Dupa discutarea admisibilitatii cererii, instanta va dispune in consecinta.
As dori sa stiu une platesc taxa de timbru si cum trebuie sa formulaz cererea ,cand am depus cererea de divort s-a ocupat un domn avocat dar acum nu mai pot plati si oricum cazul s-a simplificat foarte mult.
La dosarul meu se spune ca se suspenda judecata cu recurs.As vrea sa stiu ce inseamna acest lucru?
Cererea de repunere pe rol presupune citarea partilor.Trebuie sa platiti jumatate din taxa judiciara platita pentru actiunea introductiva de instanta.

Odata instiintate despre proces, fiind legal citate, partile pot pune concluzii.( abia la acest moment procesual puteti discuta de probatoriul ce va fi administrat in vederea sustinerii pretentiilor dumneavoastra ).

La dosarul meu se spune ca se suspenda judecata cu recurs.As vrea sa stiu ce inseamna acest lucru?


Recursul poate fi exercitat pe toata durata suspendarii, in caz ca masura este una nelegala sau netemeinica.

In cazul dumneavoastra, suspendarea a operat pentru lipsa partilor(deci este una fondata ).
Am inteles ,multumesc.In perioada de vacanta se primesc cereri de repunere pe rol?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort stochelrodu stochelrodu Sunt in divort cu sotia si nu ne-am prezentat la tribunal la data stabilita si acum s-a suspendat. Eu sunt in puscarie si nu am cum sa ajung acolo, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Cerere redeschidere divort Raluca Raluca Buna ziua! In iunie am avut prima infatisare a divortului deschis de mine (divort prin acord, cu minori) dar lipsind amandoi (copilul era bolnav) am fost ... (vezi toată discuția)
Repunere dosar ContSters205062 ContSters205062 buna ziua, cam care este termenul de prezentare in instanta cine il hotaraste,intr-un dosar de divort unde la prima infatisare ambele parti nu s-au ... (vezi toată discuția)