constructia unui gard intre un bloc si o casa .eu locuiesc la bloc la parter iar in spatele blocului dar in fata geamurilor mele proprietarul unei case s-a apucad de constructia unui gard ,am facut sesizari la primarie si am primit raspunsul ca proprietarul casei trebui sa respecte lege cu nr 50/1991 asi dori sa stiu ce inseamna si ce ma sfatuiti sa fac mai departe va multumesc anticipat
Orice proprietar are dreptul sa-si ingradeasca proprietatea(terenul), dupa ce obtine o Autorizatie de constructie cf. Legii 50/91.
In general, gardul de la strada poate avea o inaltime maxima de 2,5 m, semi-transparent, iar gardul catre proprietatile invecinate, maxim 3 m, opac. Cu mici variatii prin Regulamentele locale.
Verificati in primul rand daca are Autorizatie de constructie, si daca isi respecta limita proprietatii . Aceste documente aflate la primarie nu sunt secrete, ba din contra, ele au un caracter public!
Buna seara,as avea niste nelamuriri cu privire la camerele de supraveghere. Una din camerele mele de supraveghere "bate" si in curtea vecinului. Are ceva?
Depinde de parerea vecinului. La o prima vedere, se poate plange ca ii incalcati dreptul la intimitate si viata privata, insa s-ar putea sa si fie de acord (se poate simti si protejat in fata unor eventuali raufacatori). Cel mai bine ar si sa vorbiti su vecinul, sa vedeti ce parere are.
Inaltimea gardului
molita
buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini
CAI2010
Urmare a dezbaterii unui partaj succesoral mă confrunt cu urmatoarea situatie.
Casa părintească pentru care s-a dezbătut succesiunea a fost castigata de ... (vezi toată discuția)