avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit de amenintare- plangere din partea celui mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit de amenintare- plangere din partea celui mai bun prieten

Buna tuturor.
Am sa incerc sa fiu scurt si coerent in legatura cu problema mea juridica.
De mai bine de 2 ani cel mai bun prieten al meu primeste repetat mesaje anonime de amenintare, fie offline prin serviciul messenger, fie prin casuta personala de email.
Pentru ca eram cei mai buni prieteni, folosea laptopul meu personal, telefonul fix din casa si multe alte obiecte personale, ca doar eram ca si fratii.
Inca de la primul mesaj de amenintare l-am sfatuit sa mearga la politie sa depuna plangere chiar daca nu se rezolva nimic, macar sa-l speriem pe cel care are chef de glume proaste.
Prin metode politienesti, nu stiu in ce masura si legale, au constatat ca amenintarle primite au fost trimise de la abonatul Paul Stroe, adica eu. Lasand la o parte relatia foarte buna dinre mine si reclamant, am explicat d-lui politist ca nu as avea motive sa-l amenint, lucru confirmat si de prietenul meu.
Stim cum sunt politistii....iti flutura hartii pe la nas, cum ca " uite proba negru pe alb".
Vazand situatia in care ma aflu am cerut sa fiu asistat in declaratii de un avocat personal, mi s-a refuzat acest drept, ba chiar mi-au sugerat ca nu are rost sa arunc banii pe fereastra pt ca sunt un simplu suspect momentan.
Am scris o declaratie dupa dictare, de parca eu nu as fi fost in stare sa imi expun propriile idei, declaratie in care s-au omis sau s-au trecut cu superficialitate peste unele aspecte , socotesc eu importante, cum ar fi faptul ca reclamantul locuia in propria mea casa zile la rand si se folosea de toate bunurile mele fara restrictii, inclusiv de laptopul meu, fara sa ma uit in monitorul lui.
Grozavia vine acum cand, dupa declaratia mea de la politie, prietenul meu ...de fapt nu-mi mai raspunde la telefon, nu vrea sa stea de vorba cu mine, pur si simplu a trecut si si-a luat in serios rolul de amenintat.

Eu nu am bani de un avocat de aceea am apelat la acest site, am citit unele cazuri care par asemanatoare cu ale mele.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Sunt chemat din nou la politie joi, poate pt alte declaratii.Am primit citatie in regula.
Ca probe impotriva mea, am retinut ca este un print al unui email, de la ISP dovada ca este abonamentul meu de internet, sper ca toate au fost obtinute legal.
V-as intreba daca in lipsa emailului original, printul acela este valabil? Este normal, sau legal atata vreme cat 2 persoane folosesc acelasi laptop sa i se sparga in cap borcanele proprietarului.De ce reclamantul are atata credibilitate in fata anchetatorilor din moment ce si el a folosit acel laptop.Ma intriga atitudinea lui fata de mine la momentul de fata, plus ca nu recunoaste ca utiliza acel laptop chiar zilnic.As putea sa-i fac o plangere pt denunt calomnios?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:01, 12 Iulie 2011
Incalcita poveste.Din relatarile dvs. reiese ca ,,prietenul,, dvs. si-ar fi trimis singur mesajele de amenintare, de pe tel. si laptop-ul dvs.
Va trebui sa dovediti faptul ca acesta era prezent ,,zile in sir,, in locuinta dvs., folosind mijloacele de comunicare care va apartin, postul dvs. telefonic si laptop-u, poate chiar a reusit sa patrunda in adresa dvs. de e-mail?
In caz ca veti fi exonerat de raspundere, dovedindu-se neimplicarea dvs. in trimiterea mesajelor, da, faceti-i plangere pentru denunt calomnios, fiindca se pare ca nu doar v-a facut o plangere neintemeiata, dar a si ticluit ,, probe impotriva dvs. .
Multumesc pentru raspuns.
Nu l-as fi banuit in stare sa imi faca una ca asta tocmai pentru ca ne intelegeam bine.Am si cum sa demonstrez ca ani in sir a utilizat calculatorul pentru ca atat membrii familiei mele cat si prieteni comuni l-au vazut de nenumarate ori la mine in casa, pe laptopul meu.
In adresa mea de email nu am cum sa probez ca a intrat ilegal, deearece stiam ca imi stie parola, oricum amenintarile nu le primea de pe adresa mea de email.
O alta intrebare daca sunteti amabila sa-mi raspundeti: Ce pot face in cazul in care, la politie, prima mea declaratie a fost DICTATA si nu am fost lasat sa scriu tot ce vroiam pe motiv ca sunt detalii fara importanta. Mi s-a parut un abuz mai ales ca joi ma voi intalni cu acelasi politist.
Puteti reveni asupra declaratiei facute, puteti rectifica ceea ce ati scris , puteti aduce completari, dupa cum puteti sa nu dati nicio declaratie.
Daca vi s-a dictat acea declaratie cu atat mai mult ar trebui sa declarati doar ceea ce credeti ca v-ar ajuta, insa aveti grija totusi sa nu va faceti rau, adica ce declarati sa se intoarca impotriva dvs. Ar fi bine sa fiti asistat de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie- amenintare blacktulip10 blacktulip10 Buna ziua tuturor, Cazul meu este unul de telenovele, lung, nu are deocamdata un sfarsit dar am sa incerc sa il expun cat mai scurt posibil in speranta ca ... (vezi toată discuția)
Sfat pt caz de amenintare karinna karinna Buna seara, Astazi au venit 2 politisti la usa si mi-au cerut sa ma prezint maine la sectie impreuna cu prietenul meu.El a amenintat un fost coleg ca-l bate ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)