avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii

Buna ziua,
Inaintea casatoriei sotul meu a luat un credit ipotecar, el fiind singurul titular pe contractul de credit.
In caz de de deces voi fi obligata sa preiau acest contract de credit? Voi fi obligata sa mostenesc acest apartament ipotecat? Rata depaseste cu mult salariul meu!
Dupa noul cod civil care va intra in vigoare la 1.10.2011, voi fi obligata sa accept datoriile sotului facute inaintea casatoriei?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:50, 12 Iulie 2011
Nimeni nu este obligat sa accepte mostenirea; dar mostenirea se accepta in totalitatea ei cu bune si rele!
Succesiunea este acceptata cu datoriile si sarcinile ce o greveaza.
Renuntarea vizeaza intregul patrimoniu al defunctului.
si acum dar si dupa intrarea in vigoare a noului cod civil mostenitorii legali preiau atat activul cat si pasivul mostenirii.deci raspunsul este: da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)
Obligaþia urmaºilor faþã de bãnci. george_dilancea george_dilancea In situaţia in care titularul unui credit pentru nevoi personale ,care nu a fost girat de catre terţi si nici garantat prin ipoteca, a decedat , urmasii au ... (vezi toată discuția)
Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)