Tocmai am primit de la Judecatorie o comunicare prin care mi se aduce la cunostina ca a fost admisa cererea unui creditor avand ca obiect "investire cu formula executorie" a unui bilet la ordin emis anul trecut.
Lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca eu i-am oferit creditorului biletul ca si garantie in Februarie, anul acesta pentru un serviciu prestat de el in decembrie. Biletul a fost emis in alb.
Desi ne-am inteles intitial sa ii platesc contravaloarea debitului in transe acesta a introdus in aprilie la plata biletul cu o suma mult mai mare, pretinzand ca diferenta ar fi penalitatile. Biletul a fost refuzat din lipsa partiala de fonduri, intrucat nu am stiut ca il va baga la plata.
El a scris pe bilet ca a fost emis in luna decembrie cu scadenta in luna aprilie. Ceea ce nu este adevarat, biletul i l-am dat in februarie ca si garantie. Eu nu aveam cum sa ii dau biletul in decembrie intrucat am fost plecat din tara si pot demonstra asta, in primul rand cu pasaportul.
Pot in acest caz sa depun constestatie la executare? Care sunt taxele ce trebuie sa le platesc?
As vrea sa va raspund desi nu stiu cu ce va poate ajuta dar: Odata ce ati emis un bilet la ordin in alb cu semnatura dv si nimic altceva prestatorul daca nu s-a respectat intelegerea si temenul a depasit el normal trebuia sa anunte intentia pentru a evita un eventual blocaj asa cum ati si spus nu au fost fonduri suficiente.
depinde si relatia de afacere pe care o aveati .
legat de o suma mai mare decat serviciul prestat pe motiv ca sunt penalitati nu este corecta, daca exista contract , facturi care sa demonstreze suma datorata puteti face contestatie si pana la urma aveti tot dreptul,. penalitatiile se platesc separat . ,, Nicodata sa nu mai dati bilet fila cec in alb cu semnatura sau daca o faceti scrieti suma ,,
Va urez bafta si daca credeti ca este nedrept este bine sa nu lasai lucrurile asa. Nu este de joca.
O ZI BUNA.
De fapt ceea ce contest este ca eu nu am emis biletul la acea data. Nu aveam cum sa o fac si este demonstrabil.
Mai pe scurt, intrebarea se referea la daca pot folosi in contestatia la executare faptul ca nu am emis biletul la data indicata.
De asemenea, ma puteti ajuta cu privire la taxele ce trebuiesc platite pentru contestatia?
1. As putea sa va spun ca ar trebui intai sa vedeti ce scrie in dosar.
asta insemna sa aveti fie jurist , fie avocat , puteti si singur cu o decalratie, imputernicire de la sc ....
, nu costa nimic
pas unu trebuie sa va prezentati , sau cereti amanare pt angajare aparator, doi faceti intampinare , prin intampinare va spuneti punctul de vederea asa cu stau lucrurile de fapt.
deci nu costa nimic
va prezentati sau nu la primul termen , nu am comunicare si nu pot sa spun mai mult
sincer v-as ajuta. nu cunos decat detalii de la dv.
Motiv de nulitate in cazul in care nu este stipulat in Biletul la ordin ca a fost emis in alb - sunt cateva decizii la ICCJ. Taxa de timbru pentru contestatia la executare - 198 lei.
nu este stipulat in biletul la ordin ca a fost emis in alb.
in plus el a scris ca data de emitere este 20 decembrie. eu am borderou de la banca care dovedeste ca am ridicat biletul de la banca pe 28 decembrie, deci nu aveam cum sa il emit atunci.
Recurs ???
maque
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? ... (vezi toată discuția)