avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas - student
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas - student

Buna ziua! Am si eu o problema la care sper ca mi se va da un raspuns. Primesc o pensie de urmas de pe urma unuia dintre parinti,in fiecare an ducand adeverinta de la facultate. Am 22 de ani. Acum vreo 4-5 luni de zile am dus adeverinta pe 2010-2011, adica pe ultimul an de facultate. Pensia nu am primit-o deloc pana acum pe anul acesta chiar si dupa ce am trimis adeverinta. Am fost ieri la casa de pensii sa vad ce se intampla si mi-au spus ca nu figurez ca am adus-o. Neavand grija ,pentru ca niciodata nu m-am lovit de problema asta am pierdut numarul acela de ordine care mi l-a dat dupa ce am depus adeverinta. Ei imi spun ca fara el nu au cum sa ma ajute. Am incercat sa fac rost de alta adeverinta, dar cei de la facultate nu imi mai dau pt ca am terminat cei 3 ani la ei. Nu vreau sa pierd pensia mai ales ca este pe tot anul. Ma gandesc ca cele de la casa de pensii ma pot ajuta si fara acel numar numai ca probabil sunt ca restul angajatilor de la stat care nu vor sub nici o forma sa ajute cu nimic. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 05:42, 16 Iulie 2011
Mergeti iar la Casa de Pensii si spuneti macar ziua in care ati depus adeverinta. Nu or fi avut 1000 de inregistrari in ziua aceea. Si chiar asa si tot pot sa va ajute daca au un pic de bunavointa si omenie.
Adeverinta pentru anul scolar 2010-2011 trebuia depusa intre 15 septembrie - 1 octombrie 2010. Personalul secretariatului institutiei de invatamant noteaza intr-un registru data emiterii acestei adeverinte. Intrebati la secretariat daca va pot da un duplicat al adeverintei sau daca nu, sa va ofere doar data emiterii ei, data cu care sa va duceti la Casa de Pensii. Presupun ca imediat ce ati obtinut aceasta adeverinta, ati si dus-o la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta anul i si pensie de urmas Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea primeste pensie de urmas.Pana acum, eleva fiind, am dus la Casa de Pensii in fiecare an, pana pe data de 30 septembrie adeverinta eliberata de liceul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas geta67 geta67 Buna seara, stie cineva daca la implinirea a 18 ani mai trebuie duse ceva acte la pensia de urmas, avand in vedere ca la inceputul anului scolar am dus ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas drakin drakin In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste ... (vezi toată discuția)