In urma disponibilizari urma sa primesc 6 salari din cauza carora, cei de la AMOFM nu vor sa primeasca dosarul . Nu au primit fax de la angajator si nu cunosc procedurile,deci decat sa greseasca mai bine nu fac nimic..Intrbarea mea este cum pot depune dosarul daca nu mi-l primeste avand in vedere ca mai sunt putine zile pana la limita celor 10 zile calendaristice.O fi aceasta o strategie de economisire a bugetului
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã spune: Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
i) pe perioada acordãrii plãţilor compensatorii, potrivit legii.
2. Asadar Agentia de Somaj este obligata sa va inregistreze si apoi sa va suspende indemnizatia pana se achita cele 6 salarii conpensatorii, dupa care incepe plata indemnizatiei de somaj.
3. Problema este insa alta:
- daca salariile compensatorii sunt date in baza unei legi (daca sunteti de la o unitate de stat) atunci se aplica ce am spus mai sus;
- daca salariile compensatorii sunt date in baza prevederilor din CCM al unitatii atunci acestea trebuie sa vi se acorde concomitent cu indemnizatia de somaj.
4. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti baza legala a refuzului de a va primi dosarul de inregistrare. Normal trebuie sa va dea in scris acest refuz, cu motivarea legala.
Deocamdata nu vor sa primeasca dosarul si nici un refuz scris.Cand am aflat ca urmeaza sa primim 440 lei iar dosarul sa-l depunem la iarna(Ianuarie) am chemat televiziunea si reprezentantii legali s-au evaporat fara a da lamuririle de rigoare.Liderul sindical de la miscare a facut demersuri pentru a da platiile cumulate dar daca presiunea media nu mai era atunci ne-au lasat in ceata.Asta este cu NOUL COD AL MUNCII , dupa 25 de ani de munca esti aruncat in infern si guvernantii nu stiu de ce s-au inmultit sinuciderile.Aveam o linie de creditare la banca pe card si am fost somat sa o depun in 60 de zile.De unde sa stiu ce este maine ca criteriile au fost ,scartairea rotilor' si daca nu le-am uns acum suport consecintele.
1. Nu Codul muncii este vinovat de ce se intampla cu dvs. Nu mai dati vina pe acesta.
2. V-am dat mai sus textele de lege care sunt in favoarea dvs.
3. Faceti o scrisoare catre Agentia de Somaj si o puneti prin posta, cu confirmare de primire. Asa vor fi obligati sa raspunda in termenul legal de 30 de zile.
4. In scrisoare puteti spune ca ii veti actiona in judecata.
Pe confirmarea de primire sa scrieti ce reprezinta continutul,asa or sa spuna ca poate le-ati trimis vreo scrisoare de amor si ei n-au avut raspuns pentru sufletelul dvs.:stunned:
Multumesc mult si voi urma sfaturile.Legile strivesc pe cei slabi si cruta pe cei puternici.Interpretarea lor atunci cand nu sunt clare face sa fie aplicate diferit de la un oras la altul.A ramas totul in "coada de peste" deoarece reprezentantul din teritoriu a spus ca daca mai insistam, ne da respingere la dosar, deoarece realizam venituri conform deciziei de concediere.In lipsa unei ordonante sau a unei decizii scrise de la angajator ea nu dispune nimic.Eu cred ca miza era luarea in evidenta si pana la anul se pot schimba multe.Chiar a dat exemplu de alte persoane care au avut 12 luni plati compensatorii si dupa aceea au intrat in somaj.O zi buna tuturor!
Repartitie somaj
Vioreld
buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Somaj
dany_2605
Buja ziua. Am și eu o întrebare. Mi am depus dosarul pentru șomaj și am înțeles ca dacă îmi găsesc de munca cu contract pe perioada nedeterminata mai ... (vezi toată discuția)