Buna ziua. am depus documentatia pentru A.C, in urma cu doua saptamani. Am primit adresa in care mi se cer incheierea la cadastru, modificarea proiectului dupa cotele cadastrale. Arhitectul spune ca nu-si poate pune semnatura pe ceva nereal. Cotele din releveu si din schita cadastrala sunt mai mari cu pana la jumatate de metru decat realitatea de pe teren. Arhitectul spune ca sunt chichte de care se leaga fara motiv temeinic si ca sunt relevante masuratorile reale facute de el. Ce sa fac sau mai bine zis cum sa procedez?
Din proprie experienta: 50% dintre cadastrele cladirilor sunt gresite,incepand cu cotele si terminand cu compartimentarea. Cadastristii nu sunt arhitecti si au alta viziune asupra acestor "mici detalii".
In situatia dv, eu as cere cadastristului sa-si repare greseala si sa refaca documentatia, eventual colaborand cu arhitectul.
Este firesc ca arhitectul sa nu va semneze cu bunastiinta o documentatie eronata. Cererea primariei ca proiectul sa corespunda cu cadastrul este normala.