avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Cum pot anula o donatie,pentru a o transforma in contract de vanzare-cumparare?
Va mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:15, 5 August 2008
Un contract de donatie poate fi constatat nul absolut pentru neindeplinirea cerintelor de forma, respectiv forma ad solemnitatem sau se poate anula pentru vicierea consimtamintului sau lipsa discernamintului donatorului. Mai poate fi revocata in cazurile expres prevazute de lege. Ca efect al nulitatii donatia se considera ca nu a existat niciodata si ca bunul care face obiectul ei nu a iesit niciodata din patriimoniul donatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament revocat IonBrad IonBrad Buna ziua, Unchiul meu care a decedat acum un an si jumatate si care nu a avut mostenitori rezervatari, a facut succesiv doua testamente, ultimul revocandul ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil balanigga balanigga Reclamantul A.N., in august 1994, a chemat in judecata statul roman, solicitand instantei ca prin sentinta ce o va pronunta sa dispuna anularea actului de ... (vezi toată discuția)