avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot iesi cu copilul minor din tara ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot iesi cu copilul minor din tara ???

Buna ziua,as vrea sa imi raspunda si mie cineva care stie mai bine : am un bietel de 2 ani si nu mai sunt impreuna cu tatal lui,nu am fost casatoriti si nici nu am locuit impreuna. Este recunoscut de tatal lui,dar cum el nu s-a ocupat deloc de copil i-am deschis dosar pt pensie de intretinere. intrebarea mea este : pot iesi cu copilul din tara fara sa am nevoie de aprobarea tatalui ???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:17, 13 Iulie 2011
nu. trebuie sa aveti incredintarea copilului obtinuta in instanta. cu respectiva hot jud puteti iesi fara aprobarea tatalui
Asta inseamna ca trebuie sa ma judec cu el sau cum??? Si daca mi se acorda incredintarea el v-a mai plati pensie de intretinere?
da, il veti actiona in judecata, cereti incredintarea minorului.
pensia ramane cum a fost stabilita.
Si o ultima intrebare, daca el nu se prezinta se judeca in lipsa? Am o banuiala ca nu mai este in tara...
dupa ce instanta constata ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din tara cu un copil minor fara acordul tatalui... valy_ungur valy_ungur [b] Buna ziua, Am un copil in varsta de 2 ani si vreau sa plec in UE cu el, la familia mea, fara acordul tatalui. Nu sunt casatorita cu tatal copilului, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la drepturile parintesti. lumida lumida Am un baietel de 6 ani si tatal este trecut doar in certificat.Nu a avut grija de el nici macar o clipa, copilul este cu mine de 6 ani si tatal nici macar o ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe numele mamei denine denine Am si eu o intrebare: Cum pot sa imi trec copilul pe numele meu? Copilul are 2 ani si e pe numele tatalui.Noi nu suntem casatoriti,nu am fost casatoriti nu ... (vezi toată discuția)