Eu raspunzandu-va dvs. la subiectul PFA, cine rezulta ca a deviat de la subiect? E vorba de minima logica a conversatiei.
Cum puteti sa sfatuiti pe cineva sa se faca PFA, atunci cand are optiunea sa n-o faca? Ce fel de sfaturi sunt astea? Atunci poate ii spuneti si costurile si obligatiile fiscale ce decurg. Atunci da, daca le cunoasteti si le arati aici, jos palaria. Daca nu sunteti stapan pe legislatie, poate ar fi mai bine sa raspundeti pe temele pe care le stapaniti. Sau poate va asumati aceste sfaturi.
Nu imi spuneti dvs. ce sa las si ce sa nu, pe de alta parte. Daca continuati pe acest ton, va rog sa va reconsiderati pozitia. Bineinteles ca activitatile independente sunt o alta poveste, asta explic de la inceput. Daca v-ati fi obosit sa cititi cu atentie ce am scris probabil nu ati mai repeta acest lucru.
E vreo parte pe care n-ati inteles-o pana aici?
Se rezolva aceasta problema daca ma angajez cu minim pe economie la o firma chiar daca chiria este mai mare ca salariul ?
1. Incepand cu data de 01.01.2011 toate contributiile sociale obligatorii au fost preluate in Codul Fiscal (vezi titlul IX indice 2). Aceasta inseamna dupa mine ca aici trebuie sa ma raportez in respectarea legii. Daca studiati CF art. 296 indice 2 si 3, veti observa ca nu exista nicaieri vreo obligativitate in sensul subiectului acestui topic, asa cum am precizat si in mesajul anterior. Aceste venituri nu sunt considerate venituri de natura salariala, nu sunt incadrate nicaieri in articolele amintite, deci nu se plateste decat impozit pe venit.
~ final discuție ~