avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... inchiriere de catre o persoana fizica fara venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

inchiriere de catre o persoana fizica fara venituri catre o firma a unui apartament

Ma intereseaza sa stiu daca inafara de impozit la circa financiara mai am de platit vreo taxa in alta parte cum ar fi sanatate, pensii, somaj, etc, in conditiile in care nu am nici un venit din alta parte inafara de aceasta chirie? Daca ,da spuneti-mi exact unde am de platit si la cat se ridica aceasta taxa procentual. Se rezolva aceasta problema daca ma angajez cu minim pe economie la o firma chiar daca chiria este mai mare ca salariul ? Mentionez ca am inchiriat la o firma cu contract la circa financiara si ca momentat n-am alta sursa de venit, nici declarat nici nedeclarat.Din aceasta chirie traiesc.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:28, 23 Iulie 2011
Eu raspunzandu-va dvs. la subiectul PFA, cine rezulta ca a deviat de la subiect? E vorba de minima logica a conversatiei.
Cum puteti sa sfatuiti pe cineva sa se faca PFA, atunci cand are optiunea sa n-o faca? Ce fel de sfaturi sunt astea? Atunci poate ii spuneti si costurile si obligatiile fiscale ce decurg. Atunci da, daca le cunoasteti si le arati aici, jos palaria. Daca nu sunteti stapan pe legislatie, poate ar fi mai bine sa raspundeti pe temele pe care le stapaniti. Sau poate va asumati aceste sfaturi.
Nu imi spuneti dvs. ce sa las si ce sa nu, pe de alta parte. Daca continuati pe acest ton, va rog sa va reconsiderati pozitia. Bineinteles ca activitatile independente sunt o alta poveste, asta explic de la inceput. Daca v-ati fi obosit sa cititi cu atentie ce am scris probabil nu ati mai repeta acest lucru.
E vreo parte pe care n-ati inteles-o pana aici?
econsilier a scris:

Eu raspunzandu-va dvs. la subiectul PFA, cine rezulta ca a deviat de la subiect? E vorba de minima logica a conversatiei.
Cum puteti sa sfatuiti pe cineva sa se faca PFA, atunci cand are optiunea sa n-o faca? Ce fel de sfaturi sunt astea? Atunci poate ii spuneti si costurile si obligatiile fiscale ce decurg. Atunci da, daca le cunoasteti si le arati aici, jos palaria. Daca nu sunteti stapan pe legislatie, poate ar fi mai bine sa raspundeti pe temele pe care le stapaniti. Sau poate va asumati aceste sfaturi.
Nu imi spuneti dvs. ce sa las si ce sa nu, pe de alta parte. Daca continuati pe acest ton, va rog sa va reconsiderati pozitia. Bineinteles ca activitatile independente sunt o alta poveste, asta explic de la inceput. Daca v-ati fi obosit sa cititi cu atentie ce am scris probabil nu ati mai repeta acest lucru.
E vreo parte pe care n-ati inteles-o pana aici?

N-ati inteles nimic, din pacate.
Raspunsul meu ce includea si referirea la PFA era pentru intrebarea lui vebso2005
Se rezolva aceasta problema daca ma angajez cu minim pe economie la o firma chiar daca chiria este mai mare ca salariul ?

Ca raspuns i-am dat si varianta pfa pentru ca e mai "la indemana", nu are nevoie de un angajator, state de plata, alte contributii in plus, etc. Se autorizeaza ca pfa dactilograf spre exemplu, si e suficient sa emita o factura la cateva luni.
Binenteles mai sunt variante, poate sa se apuce de agricultura, poate sa incheie contracte comerciale, de mandat, de comision, etc. Oricare din acestea aduce cu sine obtinerea unui venit, deci va fi scutit de plata contributiei la sanatate pentru venitul obtinut din inchiriere.
Dvs se pare ca aveti o feblete pentru PFA-uri, de v-ati luat de raspunsul, meu, puteati la fel de bine sa spuneti ca si incheierea unui contract de munca implica obligatii, chiar mult mai mari ca in cazul PFA.
In loc sa cititi cu atentie mesajele ati dat din tastatura ca primaru crezand ca eu i-am zis sa se autorizeze ca pfa in activitatea de inchiriere.
Repet, erau doar variante pentru a nu mai plati contributia la sanatate din venitul obtinut prin inchiriere.

Si acum ca tot am intrat in polemici, am si eu la randul meu o intrebare. Dvs, care va mai intitulati si consultant fiscal, chiar ati citit codul fiscal? Ati dat niste citate complet aiurea, incepand cu acesta

1. Incepand cu data de 01.01.2011 toate contributiile sociale obligatorii au fost preluate in Codul Fiscal (vezi titlul IX indice 2). Aceasta inseamna dupa mine ca aici trebuie sa ma raportez in respectarea legii. Daca studiati CF art. 296 indice 2 si 3, veti observa ca nu exista nicaieri vreo obligativitate in sensul subiectului acestui topic, asa cum am precizat si in mesajul anterior. Aceste venituri nu sunt considerate venituri de natura salariala, nu sunt incadrate nicaieri in articolele amintite, deci nu se plateste decat impozit pe venit.

Stimabile consultant fiscal, puneti mana pe cod si mai cititi o data articolele respective. Si de data asta nu numai titlul. Incepeti cu art 2 alineat 2 si apoi va intreb inca o data daca va mai sustineti afirmatiile.

Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
grandanat, utilizator
O sa trec de prostiile pe care le debitati, si o sa ajung direct la polemici, pentru ca ati mentionat chiar Codul Fiscal. Plutind in joasele sfere ale necunoasterii, poate va ridica raspunsul meu cu privire la art. 2 al. (2) C.F. Daca mai aveti si alte nelamuriri cu privire la Codul Fiscal, sper sa va fiu de ajutor si in continuare. Iata raspunsul concret, citat din Codul Fiscal actualizat la zi:
"Art. 2*) - Impozitele, taxele şi contribuţiile sociale reglementate de Codul fiscal
(1) Impozitele şi taxele reglementate prin prezentul cod sunt următoarele:
a) impozitul pe profit;
b) impozitul pe venit;
c) impozitul pe veniturile microîntreprinderilor;
d) impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi;
e) impozitul pe reprezentanţe;
f) taxa pe valoarea adăugată;
g) accizele;
h) impozitele şi taxele locale.
(2) Contribuţiile sociale reglementate prin prezentul cod sunt următoarele:
a) contribuţia individuală de asigurări sociale şi contribuţia datorată de angajator la bugetul asigurărilor sociale de stat;
b) contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate şi contribuţia datorată de angajator la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate;
c) contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate datorată de angajator la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate;
d) contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi contribuţia datorată de angajator la bugetul asigurărilor pentru şomaj;
e) contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale datorată de angajator la bugetul asigurărilor sociale de stat;
f) contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, datorată de persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajator potrivit Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, cu completările şi modificările ulterioare.

La oug-ul respectiv, daca puteti, duceti-va la art.5, care va va consacra crasa sete de necunoastere. Poate ca in curand vor pune si coperti cu femei goale, sa devina si alte persoane interesate macar de ele.

Legat de Codul Fiscal, va stau la dispozitie si in continuare, si chiar va rog sa ma provocati in continuare.
:offtopic:
:coffee:+:coffee:

Domnilor, va invit la o cafea si o discutie amicala ...

@econsilier

D-le econsilier, fac pariu ca nu sunteti nici angajat la fisc nici la serviciile de asigurari sociale (sanatate, pensii, somaj).

Stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)