avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minorilor

Buna ziua,sunt casatorita in Italia cu un cetatean roman,avem o fetita iar acum sunt din nou insarcinata,avand in vedere ca situatia casniciei este in proces de despartire(neoficial inca)eu care sunt casnica el munceste,ce posibilitati exista ca,copii sa ramana in tutela mea?

Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 16:27, 13 Iulie 2011
Nu ati precizat care este varsta fetitei.
Acest aspect este important deoarece, dat fiind varsta si sexul, instantele incredinteaza spre crestere si educare acesti copii catre mama cu motivarea ca, la varste fragede, copii au navoie in primul rand de mama iar legatura de afectiune este un a deosebit de puternica.
Pe langa aceste motive clasice ar trebui sa mai aveti in vedere si altele cum ar fi : disponibilitatile financiare (in masura in care puteti realiza venituri), locuinta in care ar trebui sa creasca minorii, disponibilitatea dvs afectiva de a va ocupa de cresterea minorilor, cine s-a ocupat efectiv de cresterea fetitei, principiul potrivit caruia minorii trebuiesc (pe cat posibil) sa creasca impreuna, etc.

Concluzie : aveti sanse importante sa vi se incredinteze ambii copii. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea părintească Marian Iancu Marian Iancu sunt mamele avantajate la stabilirea domiciliului fetitei de 2 ani? (vezi toată discuția)
Pot sa-mi ia sugaru de 2 luni daca divortez mikiank mikiank buna ziua!am si eu o problema nu prea ma mai inteleg cu sotul meu si as vrea sa stiu dak el ar putea sa imi ia fata de 2 luni dak s-ar ajunge la divort.tin sa ... (vezi toată discuția)
Pronuntare program vizita fetita alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in ... (vezi toată discuția)