avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Va rog sa imi dati o idee! pana la ora 16 trebuie sa dau un raspuns...multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
OanaBalasoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:14, 13 Iulie 2011
cu ce ma poate influenta pe viitor faptul ca imi inchei contractul de la locul actual de munca neramanand in preaviz, cu demisia la zi?
Daca nu va prezentati la serviciu in perioada de preaviz veti fi concediata disciplinar (art.61a din Codul muncii).
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz?
OanaBalasoiu a scris:

cu ce ma poate influenta pe viitor faptul ca imi inchei contractul de la locul actual de munca neramanand in preaviz, cu demisia la zi?

Cu nimic,atata timp cat si angajatorul si-a exprimat acordul asupra incetarii contractului dvs.de munca .
Daca insa nu este un acord din partea angajatorului,se considera ca este o demisie atata timp cat doar dvs. ati solicitat incetarea rap. de munca si in acest caz trebuie sa efectuati si preavizul . Daca parasiti unitatea fara a efectua acest preaviz,se considera abatere disciplinara prin absentare nemotivata si cim ul poate inceta ca sanctiune disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)