bunica mea,mai are 4 copii in viata
are certificat de proprietate pe 5,4 ha pamint pe numele ei
poate sa vinda pamintul fara semnatura copiilor?
ea traieste de 35 de ani linga un singur copil
acum cind vrea sa vinda pamintul, 3 din copii se impotrivesc si nu vor sa vinda pamintul
poate bunica mea sa vinda pamintul fara acordul lor?
daca da,la impartirea banilor fac parte sotii celor 2 frati decedati?
1. daca terenul este proprietatea bunicii dvs, singura semnatura pt vanzare lui este a bunicii.
2. nu am inteles care frati decedati? fratii bunicii? daca singura inscrisa in titlu de proprietate este bunica dvs, nu "trebuie" sa imparta banii cu nimeni. daca in titlu sunt inscrisi si fratii bunicii, este alta discutie
Daca spuneti ca bunica mai are 4 copii in viata, inseamna ca a avut mai multi copii. Si atunci eu ma gandesc ca cei "2 frati decedati" ar fi cei 2 copii decedati ai bunicii = cei 2 fratii decedati ai celor 4 ramasi in viata.
Asta ati vrut sa spuneti?
Daca da, atunci bunica pare a fi SINGURA proprietara a acelui teren si poate sa-l vanda cand vrea ea si cui va dori ea, fara a avea nevoie de semnatura nimanui altcuiva. Si poate sa faca ce vrea ea cu banii pe care ii va primi.
Nimeni nu e obligat sa-si pastreze averea ca sa o lase mostenire.
sunt doua aspecte de lamurit:
1. pamantul este proprietatea bunicii dinainte de casatoria cu bunicul . in acest caz fiind bun propriu al bunicii dansa poate dispune cum doreste de acel teren.
2. pamantul a fost cumparat in timpul casatoriei cu bunicul, ulterior bunicul a decedat.
in acest caz trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul, vocatie succesorala avand atat bunica cat si copiii dansei.
Succesiune.
Valushca
Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)