avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

la inceputl verii m-am angajat intr-un peco...la angajare mi sa spus ca se face inventarul produselor de pe magazin ...insa nu s-a facut nimika...ultimul inventar sa facut cu cateva luni inainte sa ma angajez eu.la sfarsitul fiecare ture fiecare casie pune 5 ron pt minusuri..insa cu acesti bani pusi de mine s-au platit minusuri cu care eu nu aveam nici o legatura...si acuma cica nu sunt bani pt minusurile de acuma...platind acuma si minusuriel altora si ale mele...vreau sa stiu cat este de corect??
daca se fura din magazin in tura mea sunt obligata sa supaort eu paguba???
daca cineva alimenteaza si pleaca fara sa plateasca sunt obligata sa platesc eu pierderea...vreau sa stiu si eu cat este de legal??
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:34, 6 August 2008
Ca sa aiba efeicienta o asemenea situatie trebuie prevazuta in contractul colectiv sau individual de munca aplicabil ori in regulamentul intern. Orice alta intelegere cu salariatii care excede acestor acte nu poate avea nici o efeicienta legala, la fel ca raspunderea patrimoniala in cazul cind un client care a alimentat se ssustrage platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati ca si lucrator comercial intr-un bar Adrian.Marius Adrian.Marius Am o nedumerire cu legatura la servicile unui angajat intr-un bar sau cafenea . Inventarul si registrele sunt facute de catre angajatii barului,urmand ca apoi ... (vezi toată discuția)
Inventar florins89 florins89 Buna ziua, Sunt angajata la o firma de cateva luni pe postul de asistent comercial. In urma cu o luna sefii s-au decis sa-mi dea gestiunea produselor finite. ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu Ioana Carmen Ioana Carmen Voi descrie putin situatia referitor la care am nelamuriri si sper sa primesc un rasp. Eu lucrez intr-un magazin de haine, ce apartine unui lant mare la nivel ... (vezi toată discuția)