avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare carte funciara? ? ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare carte funciara? ? ?

ce actiune se poate promova daca ambii au acte,titluri de proprietate valabile si hotarari definitive,iar cunostinta mea are ultima def si irevocabila,terenul fiind inscris in cartea funciara la adversar? ?
Cel mai recent răspuns: elfu21 , utilizator 16:16, 14 Iulie 2011
si ce scrie in dispozitivul hotararii judecatoresti a cunostintei dvs? sunt doua decizii judecatoresti cu dispozitii contrare?
e o decizie a unei curti de apel in care i se respinge adversarului actiunea de anulare act (vanzare-cumparare intre parti),.....actiune respinsa si la fond si in apel......
Inteleg ca exista doua titluri d proprietate valabile ,pentru aceelasi teren.Daca ele provin de la acelasi autor aveti la indemana actiunea in revendicare.In aceasta situatie se va admite actiunea celui care este primul transcris,intabulat,titlul lui fiind preferabil.
Daca cele doua titluri au autori diferiti actiunea se va admite in favoarea celui care detine titlul cu data de incheiere anterioara.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
bellefille, utilizator
ms frumos,asa credeam si eu dupa ce m-am documentat putin......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Alin.Andrei Alin.Andrei BUNA SEARA Daca se poate sa ma scoate ti dintr un impas va rog,pe ceea ce mi apartine mai a aparut o pers care are titlu de proprietate,cine are dreptul,eu am ... (vezi toată discuția)
Initiere uzucapiune cab av PIRSAN  SILVIA cab av PIRSAN SILVIA reprezint pe cineva care a cumparat locuinta pe legea 112/1995,reclamanta introducand cererea pe drept comun,480 C.civ. Am pierdut la fond si in apel,instanta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare versus titlu de proprietate lg.18/1991 dorelbaiu dorelbaiu In 1995 persoana [b]A[/b] dobandesate prin contr. de vanz. cump. autentificat, un teren ce fusese reconstituit pe baza lg.18/1995. Vanzarea s-a facut pe baza ... (vezi toată discuția)