avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

BUNA SEARA
Daca se poate sa ma scoate ti dintr un impas va rog,pe ceea ce mi apartine mai a aparut o pers care are titlu de proprietate,cine are dreptul,eu am acte pe ce am cumparat legal.,acel titlu este eliberat dupa ce am cumparat eu.Apare si el si eu cu rol la primarie si platim ambi impozit pe acelasi pam ant
Cel mai recent răspuns: zaineadumitra , utilizator 23:23, 23 Octombrie 2024

Instanta de judecata, pentru a admite actiunea in revendicare, trebuie sa procedeze la compararea titlurilor de proprietate, iar titlurile de proprietate provin de la autori diferiti.

In ipoteza în care părţile opun titluri ce provin de la autori diferiţi, se compară între ele drepturile autorilor de la care provin cele două titluri şi se acordă eficacitate titlului dobândit de la un autor al cărui drept este preferabil.

Dobândirea de către o parte a dreptului de proprietate de la adevăratul proprietar conferă preferinţă titlului ei, faţă de celălalt titlu, dobândit de la un neproprietar.

In ipoteza în care părţile opun titluri ce provin de la autori diferiţi, cum este cazul în speţă, se compară între ele drepturile autorilor de la care provin cele două titluri, dându-se câştig de cauză părţii care a dobândit dreptul de proprietate de la autorul al cărui drept este preferabil.

Titlul preferabil va fi avut in vedere în raport de drepturile autorilor de la care provin titlurile exhibate, urmând a se da eficienţă titlului care provine de la autorul al cărui drept este preferabil.
Am o situație similara lui Alin și eu și o altă persoană avem acte de proprietate pt același teren, ambii declarați la Primărie pt impozit, ambii avem cărți funciare diferite , ne judecam de peste 17 ani și încă o să dureze, a fost restituit dosarul la recurs și se reîncepe rejudecarea !! Eu l- am cumpărat intabulat și am prima carte funciara dar ne judecam pe vechiul cod civil 1864, care nu mă ajută. Ajutați-mă dacă puteți. Nu înțeleg cum a reușit să deschidă a doua carte funciara și dacă este cartea bună a doua ??? Eu am prima carte funciara și l-am cumpărat intabulat. În cei peste 17 ani de procese, cu multă cheltuială și stres, o instanță îmi dă câștig de cauză, în apel sau recurs , casează sentința și o trimite spre rejudecare. !! Cert este că, a fost vândut de două ori de același AUTOR, cert este că există două cărți funciare și două matricole la Primărie. AUTOAREA CARE A VÂNDUT DE DOUĂ ORI S-A JUSTIFICAT IN INSTANȚĂ CĂ LA PRIMA VANZARE NU A PRIMIT NICI UN BAN , DEOARECE AVEA CLAUZĂ DE ÎNTREȚINERE PÂNĂ LA MOARTE ESTE NEȘTIUTOARE DE CARTE, DAR JUDECĂTOAREA DE LA PRIMA INSTANȚĂ , RECUNOASTE IN MOTIVARE CĂ AȘA A DECLARAT DAR CA, NU I S-A PARUT SINCERĂ. Am făcut și pe penal și acest fapt l-au constatat, din păcate, pe penal nu ne-am judecat, am considerat suficiente rezoluția și ordonanța care confirma cele scrise mai sus. Va rog frumos să mi dați ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? ? ? elfu21 elfu21 ce actiune se poate promova daca ambii au acte,titluri de proprietate valabile si hotarari definitive,iar cunostinta mea are ultima def si irevocabila,terenul ... (vezi toată discuția)
Initiere uzucapiune cab av PIRSAN  SILVIA cab av PIRSAN SILVIA reprezint pe cineva care a cumparat locuinta pe legea 112/1995,reclamanta introducand cererea pe drept comun,480 C.civ. Am pierdut la fond si in apel,instanta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate Marian20001 Marian20001 Buna ziua! Parintii mei au un contract de vanzare cumparare incheiat in anul 1995 luna 7 cu bunicul in care au primit casa si anumite suprafete de ... (vezi toată discuția)