avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de locuinta !!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de locuinta !!!

Buna ziua, intrebarea mea este: cine trebuie sa faca aceasta asigurare pe locuinta in care locuim,avand in vedere ca nu suntem inca proprietari.Proprietar este firma de constructii care au executat imobilul.Noi nu suntem inca in CF,decat dupa terminarea ratelor(cred).
In cazul acesta .....cine? ....firma constructoare, noi,sau jumate-jumate! (platita)
Va ROG un raspuns cat mai repede posibil....eu am vb cu o pers din firma de constr. dar nici acum nu m-au pus in tema ....:(:(
Va multumesc
Monica
Cel mai recent răspuns: Stoica Monica-Luminita , utilizator 09:27, 14 Iulie 2011
Legea spune ca proprietarul sau locatorul sau administratorul locuintei are obligatia de asigurare a acesteia prin PAD.In consecinta constatati singura cine are obligatia formala.
Deci in consecinta...firma in cauza trebuie sa ne plateasca asigurarea. V-am intrebat ptr a fii sigura,cei de la firma de constr. se codesc...dar acum am inteles de ce.
Multumesc.
Daca nu aveti un act de proprietate pe numele dvs. pentru imobilul respectiv...nu trebuie sa incheiati dvs. aceasta asigurare.
Eu cred ca dv aveti un act de proprietate dar care deocamdata este cesionat fie firmei constructoare fie unei banci care v-a creditat pana la achitarea ultimei rate, asa ca mai cititi o data contractul pe care-l aveti cu constructorul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Act de proprietate legal nu avem. Avem o promisiune de vanzare-cumparare intre noi si firma de constr. Nu am semnat nimic la notar, nici adresa si nr. de casa nu avem (nu reiese ca suntem proprietari cu drept).
In CF-ul pe care l-am primit de la ei apare ca si proprietar firma de constr. si banca cu care lucreaza ei.
Azi am vb cu o d-na de la asigurari,i-am explicat situatia, si concluzia este aceiasi....firma constructoare trebuie sa intocmeasca aceea asig.Doar cand vom fii intr-un act legal atunci se v-a transfera si asig. de loc. printr-un act aditional.Este asa?

Va multumesc mult si mai astept pareri.
Cu stima Monica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa cumparata in rate platit ca firma, nu ca persoana fizica sonydanut sonydanut Buna ziua.Am cumparat o casa de la un mare costructor de cartiere noi cu promisiune de vanzare cumparare.Mai am de platit inca 2 ani de rate si pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Sa-mi cumpar sau nu un apartament la mansarda? AndraLori AndraLori In primul rand imi cer scuze fata de moderatori daca am postat un nou subiect dar sunt atatea subiecte despre mansarde incat nu am stiu unde sa scriu. As dori ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)