avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe casa cumparata in rate platit ca firma, nu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe casa cumparata in rate platit ca firma, nu ca persoana fizica

Buna ziua.Am cumparat o casa de la un mare costructor de cartiere noi cu promisiune de vanzare cumparare.Mai am de platit inca 2 ani de rate si pentru ca nu sunt inca proprietar,ci promitent cumparator pana la achitarea ultimei rate,catre constructor ,platesc impozitul pe casa la primarie ca firma si nu ca persoana fizica cum ar fii normal.Eu platesc in numele firmei ,iar chitanta de la primarie este pe numele meu ca eu am achitat si nu firma consructoare.Vecinii mei care sunt deja proprietari platesc 104 ron ,pe cand eu platesc pe aceeasi suprafata de casa (sunt duplex-uri) 4300 ron adica aproape 1000 de euro .E enorm.Iar firma constructoare a zis ca e de datoria noastra sa ne platim impozitul pe casa.E O.K. Nu zic nu ...dupa mine eu ar trebui sa-mi platesc partea mea de impozit ca persoana fizica adica 104 ron ,iar diferenta firma constructoare ca persoana juridica.Va rog frumos sa ma ajutati ca sunt la pamant.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 18:01, 13 Iunie 2015
Cred ca este important sa va uitati in documente si in cadrul promisiunii incheiate cu dezvoltatorul, sa vedeti ce obligatii aveti dar si ce obligatii au acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren atribuit cu titlu gratuit Ramona24 Ramona24 Speta:se incheie un contract de constructie casa intre o p.f. si o firma pe un teren atribuit cu titlu gratuit de primarie.In contract se stipuleaza ca, daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare de locuinta !!! Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Buna ziua, intrebarea mea este: cine trebuie sa faca aceasta asigurare pe locuinta in care locuim,avand in vedere ca nu suntem inca proprietari.Proprietar este ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare nerespectata dupa 4 ani valentinos79 valentinos79 Buna ziua. Am semnat o promisiune de vanzare cu un constructor local (P.F.) din zona Cartierul Latin (Prelungirea Ghencea) acum 4 ani pentru casa in care ... (vezi toată discuția)