avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren atribuit cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren atribuit cu titlu gratuit

Speta:se incheie un contract de constructie casa intre o p.f. si o firma pe un teren atribuit cu titlu gratuit de primarie.In contract se stipuleaza ca, daca la sfarsitul lucrarilor de constructiei beneficiarul nu achita suma stabilita ,constructorul intra in drepturi asupra casei.Intrebare: va putea constructorul sa faca acest lucru in cazul in care beneficiarul nu achita plata serviciului,desi primaria a pus ca si conditie:cumpararea terenului dc doresti instrainarea constructiei?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:51, 28 Septembrie 2009
Reveniţi cu amănunte. Care este natura actului dintre primărie şi persoana fizică? În opinia mea nu putea fi decât un contract de concesiune, care nu poate fi cu titlu gratuit, primăria nefiind îndreptăţită să facă astfel de liberalităţi.

Nu cred că firma constructoare poate deveni proprietar asupra casei prin simpla voinţă a celor două părţi contractante.

Trebuie văzute şi conţinutul actului cu primăria şi conţinutul exact al clauzei contractului de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren gratuit de la primarie catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Primaria acorda unei persoane un teren gratuit pentru constructie casa. Persoana in cauza nu are bani de constructie si vrea sa \\"vanda\\" terenul ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Teren concesionat mitzunator86 mitzunator86 ma intereseaza sa aflu daca pot prelungii o autorizatie de constructie la un teren concesionat,pe care vreau sa fac o casuta.de exemplu daca autorizatia ... (vezi toată discuția)