avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Interpretare art.139 din Legea privind procedura ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Interpretare art.139 din Legea privind procedura insolventei-Lg.nr.85/2006

As dori sa stiu cum se poate interpreta art.139 din LEGEA 85/2006.
Actiunea se prescrie in termen de 3 ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:48, 15 Iulie 2011
Ce spune articolul respectiv ?
ART. 139
Acţiunea prevăzută la art. 138 se prescrie în termen de 3 ani. Prescripţia începe să curgă de la data la care a fost cunoscută sau trebuia cunoscută persoana care a cauzat apariţia stării de insolvenţă, dar nu mai târziu de 2 ani de la data pronunţării deschiderii procedurii.
ce nu e inteles aici? :)
DUPA 3 ANI NU SE MAI POATE INTENTA PROCES UNUI MEMBRU DIN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE?
n-AM INTELES PARTEA CU 2 ANI....
MULTUMESC!
cititi cu atentie toata legea...si-o sa intelegeti.
Procedura va începe pe baza unei cereri introduse la tribunal de către debitor sau de către creditori, precum şi de orice alte persoane sau instituţii prevăzute expres de lege. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand incepe sa curga termenul de prescriptie prevazut de art. 139 din legea 85/2006 gyoni8 gyoni8 Art. 139 din Legea 85/2006 prevede: \"Acţiunea prevăzută la art. 138 se prescrie în termen de 3 ani. Prescripţia începe să curgă de la data la care a ... (vezi toată discuția)
Aplicarea procedura conform legii 85/2006 - probleme datorita deselor modificari colonelu colonelu in cazul unei proceduri care se intinde pe mai multi ani ( cum e regula ) se aplica procedura insolventei ( toate drepturile si obligatiile participantilor , ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.As dori sa stiu in cat timp se prescrie o hotarare ramasa definitiva(executarea) in materie de insolventa ,la angajarea administratorului potrivit ... (vezi toată discuția)