in cazul unei proceduri care se intinde pe mai multi ani ( cum e regula ) se aplica procedura insolventei ( toate drepturile si obligatiile participantilor , termene etc ), asa cum era textul de lege de la data deschiderii procedurii sau de fiecare data se ia in calcul textul de lege la zi ?
Spre exemplu procedura deschisa in sept 2008 .
Art 139 inainte de 2010 zicea
Actiunea prevazuta la art.138 se prescrie in termen de 3 ani de la data la care a fost cunoscuta sau trebuia cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolventa, dar nu mai devreme de 2 ani de la data hotararii de deschidere a procedurii.
art modificat prin legea 169/2010 zice asa
Actiunea prevazuta la art. 138 se prescrie in termen de 3 ani. Prescriptia incepe sa curga de la data la care a fost cunoscuta sau trebuia cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolventa, dar nu mai tarziu de 2 ani de la data pronuntarii deschiderii procedurii."
Care se aplica ? Intrebarea e valabila pentru orice text de lege modificat de catre legiuitor
A face o teorie legislativa pe acest forum cred ca este prea mult ...
Din pc meu de vedere modif legislativa mentionata este benefica procedurii
Practic pe dvs va intereseaza cand se implineste termenul de prescriptie :
- dupa 3 ani de la data depunerii la dosar a raportului intocmit de catre adm/lichidator in baza art 59 care trebuie sa contina cauzale si persoanele vinovate , daca raportul nu a fost depus sau nu contine persoanele vinovate termenul este de 3+2=5 ani fara 1 zi de la data deschiderii procedurii