avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensator.

Salut.

Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca Salariul compensator.

Ma intereseaza daca in noul cod al munci sau in contractul colectiv de munca exista acea rubrica in care precizeaza ca se da un salar compensatoriu in cazul in care angajatorul disponibilizeaza angajatul lui pe motivul ca desfinteaza postul respectiv .

In ROI {regulament de ordine interioara} a firmei nu am gasit acel paragraf in care scrie daca firma face restructurari de personal atunci ce fel de obligati financiare are fata de angajat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 14 Iulie 2011
Ok , o sa ma duc la ITM { acolo unde apartin } sa ma interesez asupra acestui lucru : Salariul compensator si sa vad daca gasesc ei ceva in CCM care sa-mi fie favorabil si daca exista o asemenea clauza in CCM .


Multumesc de informatiile primite .

ITM-ul va va da acelasi raspuns , in principiu.
1. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , iar daca la nivel de ramura de activitate sau la nivel de unitate exista ccm aplicabil angajatorului , atunci veti primi salariul compensatoriu.

2. In caz contrar , nu prea aveti cum sa-l obligati pe angajator sa vi le acorde.

3. Art.67 C.mun. prevede ca puteti beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. Insa aceasta dispozitie nu este obligatorie pentru angajator.

4. Daca aveti codul CAEN 1812, atunci la nivel de ramura ”Edituri şi poligrafie” nu exista c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii maiasha maiasha Buna ziua, La salariile compensatorii, intra si contractul de mandat? Deoarece eu am salariul impartit in contract de munca si contract de mandat.. Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)