avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate

Buna ziua,

O femeie insarcinata in trei luni, care nu a realizat venituri, mai poate face ceva pentru ca dupa nasterea copilului sa beneficieze de acea indemnizatie? Ma gandesc ca poate exista o solutie, sa platesti CAS-ul retroactiv, ceva de genul acesta, astfel ca dupa nastere sa aiba cele 12 luni necesare.
Si se poate cere acea indemnizatie si dupa cateva luni de la nasterea copilului? Adica daca maine presupunem ca se angajeaza, pana la nasterea copilului are 6 luni vechime. Dupa alte 6 luni poate solicita indemnizatia?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Din pacate de indemnizatie poate beneficia doar cine a realizat venituri supuse impozitarii cu cel putin 12 luni inainte de data nasterii.
Plata retroactiva a CAS-ului nu va ajuta cu nimic din punct de vedere a indemnizatiei,se ia in calcul doar la vechimea in munca.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului mai mare daca am doua contracte de munca? iolanda15 iolanda15 Stimati juristi, Va rog sa-mi spuneti daca voi beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului, mai mare in conditiile in care am incheiat al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)