avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

va rog sa-mi spuneti daca pauza de masa de 30 de minute este inclusa in programul celor 8 ore de munca / zi. multumesc.
Cel mai recent răspuns: cruduta , utilizator 08:17, 15 Iulie 2011
Acest lucru trebuie sa il gasiti reglementat in contractul colectiv de munca la nivelul unitatii sau la nivelul ramurii. Sunt unitati unde cele 30 de minute sunt incluse in programul de lucru de 8 ore, sunt unitati unde numai 15 minute sunt incluse samd.
nelamurirea mea era daca programul normal de lucru este de 8 h si 30 min (adica cu tot cu pauza de masa) sau 8 h in care se includ cele 30 de min pauza de masa...la SC la care lucrez se practica prima varianta ... E normal ?? cf art 109 (1) din CM eu stiu ca nu ...
Varianta care se practica la societatea la care lucrati nu e corecta, deoarece nu aveti deloc pauza de masa inclusa in programul de 8 ore de munca. Daca pauza de masa este de 30 de minute, trebuie sa cautati in ccm la nivel de ramura/unitate sa vedeti cat din aceste minute este inclus in programul de 8 ore si restul pana la jumatate de ora se va sta peste cele 8 ore. Sper ca m-ati inteles:">
multumesc, sa aveti o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru de 8h si 30min beczukdavid beczukdavid Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute. (vezi toată discuția)
Pauza de masa neon butterflies neon butterflies Intr-o societate de constructii unde se lucreaza 8 ore/zi , care ar fi durata pauzei de masa ce trebuie trecuta in Regulamentul Intern? ma gandeam la 30 min... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)