avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RODIPET
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RODIPET

Scriu pe forum pentru a cere ajutorul dvs intr-o problema legata de institutia la care lucrez. Pana acum 4 luni am avut incheiat un abonament cu cei de la RODIPET pentru a primi publicatia Monitorul Oficial. Din luna aprilie, cei de la Rodipet nu au mai furnizat numerele MO, iar pe site-ul Monitorului Oficial s-a aratat faptul ca din cauza unor probleme iscate intre SC RODIPET SA si MONITORUL OFICIAL RA, cei de la MO intrerup legatura cu Rodipet. Astfel noi am ramas cu abonamentul platit la Rodipet, integral, pana la finele anului 2008 si le-am trimis in mod logic adresa prin care solicitam restituirea sumei ramase din abonament. Intretimp pe site-ul MO s-a publicat un anunt prin care se anunta ca MO RA a declansat procedura insolventei pentru SC RODIPET SA. Avand in vedere ca nici pana acum nu au fost returnati banii de pe abonament si ca noi am incheiat un alt abonament cu MO direct (neputand ramane fara publicatie), ce putem face pentru recuperarea banilor de pe vechiul abonament?
Care sunt caile legale?
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 17:15, 17 Septembrie 2008
Daca s-a deschis procedura insolventei impotriva Rodipet trebuie sa formulati o cerere de inscriere la masa credala pentru debitul reprezentand neonorarea abonamentului (bineinteles doar pentru suma ce a ramas de achitat, nu pentru tot abonamentul); platiti o taxa judiciara de timbru de 39 lei, timbre judiciare de 0.3 lei si anexati documentele doveditoare (contract, factura, chitanta, etc.) si impreuna cu cererea (in 2 ex. atat cererea cat si documentele anexate) le depuneti la registratura Tribunalului Bucuresti (daca Rodipet are inca sediul in Bucuresti, daca nu, la tribunalul in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul).
Faceti o NOTIFICARE prin judecatorie,prin care sa-i somati ca nu si-au respectat contractul si ca trebuie sa va restituie suma din contract ne onorata , atragindule atentia tot odata ca le puteti cere si daune pentru prejudiciul adus societatii dumneavoastra , ca urmare a nerespectarii contractului .In caz contrar ii veti chema in judecata pentru a va recupera prejudiciul . Mariiky
mariiky a scris:

Faceti o NOTIFICARE prin judecatorie,prin care sa-i somati ca nu si-au respectat contractul si ca trebuie sa va restituie suma din contract ne onorata , atragindule atentia tot odata ca le puteti cere si daune pentru prejudiciul adus societatii dumneavoastra , ca urmare a nerespectarii contractului .In caz contrar ii veti chema in judecata pentru a va recupera prejudiciul . Mariiky

Notificare prin judecatorie? :O Cred ca Mariiky a vrut sa spuna sa ii notifici prin executorul judecatoresc, dar sa nu uitam ca era vorba de insolventa in speta prezentata ...
Multumesc mult! Intr-adevar, e vorba de o procedura de insolventa, iar procesul privind declansarea acestei proceduri a avut primul termen pe 10.07.2008. Acum vin cu o alta intrebare: avand in vedere ca sediul Rodipet este in Bucuresti , iar noi suntem in alt colt de tara, cum platim taxa de timbru judiciar? La dosarul ce trebuie trimis, alaturi de cererea de inscriere la masa credala, e de ajuns anexarea facturii ce reprezinta plata abonamentului?.. Contract nu exista.
Ne putem constitui parte pe tot parcursul procesului?
Multumesc inca, o data, anticipat!
O zi buna!
1. Daca a fost dat un singur termen in procedura, cred ca instanta nu a dispus inca admiterea cererii introductive si deschiderea procedurii impotriva Rodipet, ceea ce inseamna ca Rodipet isi poate achita debitele catre creditoarea care a formulat cererea introductiva si eventual catre cei care au formulat deja cererii de admitere a creantei si inscriere la masa credala, debitoarea iesind astfel din starea de insolventa;
2. Taxele de timbru judiciar se platesc acum intr-un cont catre bugetul statului, prin trezorerii, deci vei merge la trezoreria de care apartii cu sediul si o vei plati acolo;
3. Daca nu aveti alte dovezi, puteti anexa doar factura cu pricina insa va trebui sa detaliati situatia de fapt in cerere pentru a avea sanse sa fie admisa creanta;
4. Nu, nu va puteti inscrie la masa credala pe tot parcursul procesului, de regula in momentul in care instanta numeste administrator judiciar/lichidator acesta este obligat sa notifice toti creditorii cunoscuti (numai in cazul in care nu sunt f. multi pentru ca in acest caz se publica) si li se da un termen limita pana la care pot formula si depune cererile (bine, exista si exceptiile - cazurile in care administratorul societatii debitoare nu este de gasit sau nu poate/nu vrea sa depuna situatiile financiar contabile si atunci administratorul judiciar nu are de unde sa stie care sunt creditorii debitoarei).

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma in insolventa dinumarcel dinumarcel Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)