avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari Virtuale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari Virtuale

Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: "ce piz**m*** mai faci m***'', " ba vb ca te ia dra** cand te prind", "ba daca mai faci figuri va omor pe toti", "dar sa te feresti candd mergi pe str" si multe altele de agest gen.Ce as putea face in aceasta situatie?

Nu cunosc despre cine este vorba, nu a vrut sa se prezeinte si ma gandesc ca in caz voi fi amenintat si pe strada sau chiar lovit, s-ar putea face ceva.

Doresc sa mentionez faptul ca sunt minor, iar respectiva persoana cred ca nu este majora.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:52, 22 Iulie 2011

vei vedea atunci ce vei face. momentan nu poti depune nicio plangere la politie atata vreme cat nu stii cine te ameninta


De asta s-au inventat cercetarile, altfel toate dosarele cu autor necunoscut ar ramane nerezolvate.
Poate fi identificat cu ajutorul ip-ului. Daca a vorbit de acasa, poate ca e titularul contractului de furnizare internet sau o ruda, un prieten, un vecin al acestuia. Daca a vorbit de la un internet cafe, e posibil sa existe inregistrari ale camerelor de supraveghere, nu stiu cat se pastreaza. Deci, se poate afla cine e autorul mesajelor de amenintare.
In cazul amenintarilor pe Internet nu prea se poate demonstra cine le-a facut. Un avocat ar rasturna imediat fiecare proba. Desi se afla ip-ul, cum credeti ca se demonstreaza ca a fost o anumita persoana cea care a amenintat? De unde stim ca nu au mai avut acces inca 10 persoane la un anumit calculator? Cum demonstram ca la acea data nu era altcineva decat proprietarul calculatorului in fata acestuia? Sa nu mai spunem ca astazi foarte usor sunt furate ip-urile si folosite de oricare alte persoane decat posesorul calculatorului sau contractului cu reteaua de Internet.
Asadar, doar cateva amenintari facute pe messenger nu pot acuza o anumita persoana.
Buna. Asa cum spune si doamna olimpia_ilie, este greu de identificat si de asociat o adresa de mail/messenger sau un IP cu persoana.
O spun asta din propria-mi experienta. La mine lucrurile au fost mult ma negre dar am reusit oarecum sa le da de cap.
Sa presupunem ca ai salvata conversatia messenger in calculator, in arhiva, la loc sigur, te prezinti la politie, ei constata ca exista ...toate bune.
Eu vin si te intreb : de unde stiu eu ca nu ai fabricat conversatia asta ? Cu Multimesssenger( dar ma sunt si alte metode) se poate loga pe acelasi calculator 2 sau mai multi useri si uite asa poti sa-ti scrii de pe unul pe altul, pastrezi in arhiva doar ce te intereseaza si gata...ai rezolvat si "proba".
Depinde. Daca te ameninta cineva te poti loga pe webmessenger.yahoo.com, iar acolo conversatia va fi salvata pe servarul de la Yahoo sau daca ai descarcat Yahoo Messenger 11, conversatia se pastreaza pe serverul Yahoo si nu la tine pe calculator, si poti accesa aceea arhiva fie dupa web, fie dupa un alt calculator cu Yahoo Messenger 11. Asadar editarea arhivei devine imposibila.

Poti cere apoi de la Yahoo conversatia respectiva autentificata. Ma rog nu tu, ce politia, procurorul sau judecatorul.

Sau pe baza conversatiei din calculatorul tau poti cere o expertiza informatica a documentului informatic prezentat, insa asa ceva nu se face pentru orice gainarie.
xuser a scris:


Poti cere apoi de la Yahoo conversatia respectiva autentificata. Ma rog nu tu, ce politia, procurorul sau judecatorul.


Crede-ma ca cei de la yahoo nu sunt interesati deloc de tot ce inseamna "romanesc". Si in cazul meu au cerut loguri si continuturi de mesaje si le-au cam dat flit, raspunsul lor s-a traduce ..."avem lucruri mai bune de facut decat sa va cautam pe serverele noastre loguri si alte minunatii", bine raspunsul a fost mai oficial dar cam asta reiese.
Iar ce zici tu despre webmessenger.yahoo.com, hm...tocmai m-am logat sa-mi vad arhiva si nu mi-o da, curios.

Alte discuții în legătură

Amenintari pe messenger alexandru778 alexandru778 am si eu o intrebare daca cineva ma amenninta si imi scrie pe messenger amenintarile,eu daca fac o poza la desktop unde se vede ce scrie el, e o buna proba ... (vezi toată discuția)
Yahoo ca proba asatuka asatuka E vorba de un scandal, in urma caruia am suferit o vatamara corporala - 35 zile IML. Anumite persoone m-au acuzat ca am conversat nu stiu eu ce pe Yahoo! ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)